«ДНР» заборонила в'їзд на свою територію з Росії і «ЛНР»

28 марта 2020 г. в 23:02

Через коронавірус так звана «ДНР» заборонила в'їзд на свою територію з Росії і «ЛНР» людям, які не мають реєстрації на їхній території, окрім громадян Росії й співробітників міжнародних місій.

Про це йдеться в указі ватажка бойовиків Дениса Пушиліна від 28 березня.

«Заборонити в'їзд на територію Донецької Народної Республіки… через суміжну територію держав Російської Федерації та Луганської Народної Республіки громадянам, які не мають реєстрації на території ДНР чи посвідчення на постійне проживання…, чи адресної довідки, яка підтверджує реєстрацію», — йдеться в указі.

Водночас в'їжджати зможуть громадяни Росії та представники моніторингові місії ОБСЄ, Міжнародного «Червоного хреста», ООН з «відповідним повідомленням та наявністю медичних показань, які підтверджують їх стан здоров'я».

Якщо ж громадяни, не зареєстровані в «ДНР», мають «змушуючі обставини», рішення про їхній в'їзд ухвалюватиме «Міжвідомчий оперативний штаб з запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції».

Також цим указом всіх місцевих жителів, які прибуватимуть на територію «ДНР», зобов’язали перебувати в самоізоляції 14 днів з дня прибуття.

Окрім того, документом заборонили проведення спортивних, видовищних, публічних та інших масових заходів.

hromadske.ua

EXMO affiliate program