Добровільно-примусова вакцинація: для контролю нових карантинних правил немає сканерів (відео)

20 сентября 2021 г. в 17:10

Третя хвиля коронавірусу насувається стрімкими темпами. Найбільше заражених - в Києві, Одеській, Харківській, Львівській та Дніпропетровській областях.

Аби контролювати кількість щеплених, Кабмін впроваджує так звані жовті і зелені ковід-сертифікати. По суті, вони є перепусткою в людське життя: на роботу, в ресторан, кіно, спортзал, ТРЦ. Жовтий - це лише про першу дозу, зелений підтверджує повну імунізацію.

Уся країна цього тижня може опинитися у жовтій зоні. На карантин можуть навіть школи закрити, якщо менш ніж 80 % працівників будуть вакциновані. А якщо діятиме червоний рівень - навчальні заклади працюватимутьпри наявності в 100% працівників зеленого ковід-сертифіката.

Примусової вакцинації в Україні немає, але де-факто це означає: або щеплення, або дистанційне навчання; або щеплення, або заява про звільнення на стіл.

Відкритим залишається питання - хто і як стоятиме на контролі і каратиме порушників карантинного режиму. Бо валідувати ковід-сертифікати немає можливості, адже немає навіть сканерів.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program