Дрон-камікадзе Ланцет заплутався в маскувальній сітці танка ЗСУ (відео)

26 декабря 2022 г. в 22:40

Маскувальна сітка врятувала український танк Т-72 від атаки ворожих БПЛА-камікадзе “Ланцет”. У ній заплуталися відразу два літальних апарати. Відеоролик із дронами, що застрягли в сітці, опублікували у Twitter аналітики Ukraine Weapons Tracker.

Окупанти намагалися атакувати танк ЗСУ двома безпілотниками-камікадзе. Тим часом жоден із літальних апаратів так і не зміг досягти мети. Один “Ланцет” розвалився на частини. Боєголовка російського безпілотника через невідомі причини не здетонувала. Другий БПЛА промахнувся.

Аналітики, які виклали у Twitter відеоролик, зазначають, що маскувальна сітка не змогла приховати український танк від очей операторів дронів. Вони помітили його з повітря. Низька якість російських безпілотників дала змогу екіпажу українського танка уникнути втрат.

“Ланцети” випускаються компанією ZALA Aero, афілійованою з концерном “Калашников”. У рух БПЛА-камікадзе приводиться за допомогою електродвигуна. ZALA Aero виробляє безпілотники у двох модифікаціях, які відрізняються одна від одної вагою бойової частини і часом автономної роботи.

EXMO affiliate program