Дрон "Пегас" ефектно підірвав російський бронемобіль "Тигр" (відео)

12 мая 2023 г. в 20:30

Багатоцільова бойова машина "Тигр" має витримувати бронебійні кулі, але невідомо, як вона впоралася з вибухом дрона-камікадзе.

Український дрон-камікадзе "Пегас" уразив російську броньовану машину "Тигр". Відеозапис атаки опублікувала в Telegram організація "Ескадрон", яка забезпечує захисників України ударними БПЛА.

Камера FPV-безпілотника зняла військовий позашляховик "Тигр", який їхав про дорозі між полями. Він рухався з невеликою швидкістю, тому швидкому дрону не важко було наздогнати його та врізатися в дах, а потім вибухнути.

"Дрон-камікадзе "Пегас" від спільноти UJEE прогулювався окупованими територіями та приручив "Тигра". Сподіваємося, що "звір" був під зав'язку набитий окупантами", — прокоментували представники "Ескадрону".

Багатоцільовий броньовик "Тигр" розроблений Арзамаським машинобудівним заводом і перебуває на озброєнні ЗС РФ із 2005 року. Росіяни запевняють, що броня 3-го класу захисту зупиняє бронебійні кулі калібру 7,62 на відстані 5 м, водночас росіяни мають ще броньованішу версію, яка виділяється 30-мм гарматою на борту. Невідомо, чи змогла броня "Тигра" витримати вибух дрона-камікадзе.

focus.ua

EXMO affiliate program