Дрони-камікадзе ALTIUS-600М вперше показали у дії: як вони допоможуть ЗСУ (відео)

5 апреля 2023 г. в 11:00

ALTIUS-600М запускаються з різних платформ на землі, воді та в небі, а також об'єднуються у смертоносні рої.

Компанія Anduril Industries уперше показала застосування ударного варіанта безпілотника ALTIUS-600, який США обіцяли передати Україні. Подробиці повідомило видання The Drive.

Боєприпас, що баражує, ALTIUS-600M вперше анонсували у 2022 році, а тепер продемонстрували в дії. Під час випробувань дрон-камікадзе атакував ціль у вигляді вантажного контейнера, спричинивши видовищний вибух. Виробник не розкрив тип і масу використаної боєголовки, але відомо, що такі БПЛА зазвичай оснащують бойовою частиною вагою 1,5-3 кг, залежно від необхідної потужності. Сам ALTIUS-600M при цьому важить від 9 до 12 кг, залежно від корисного навантаження.

Залишається таємницею, звідки саме запустили дрон під час демонстрації із контейнером. Втім, у тому ж ролику показані запуски LTIUS-600 із наземної пускової установки, всюдихода MRZR та вертольота UH-60 Black Hawk. Anduril Industries також показала, що безпілотники можуть об'єднуватись у рій під керуванням одного оператора.

Угруповання дронів — це те, у чому зараз дуже зацікавлена армія США. Воєнні тестують "рої", що складаються з БПЛА різного типу, щоб одночасно виконувати кілька завдань на полі бою, включно розвідку, радіоелектронну боротьбу та ретрансляцію зв'язку. ALTIUS-600M з боєголовками можуть доповнити рої, вражаючи цілі, виявлені іншими апаратами.

У новому відео також показано, як рої ALTIUS працюють разом із ударними гелікоптерами AH-64 Apache армії США. Безпілотники, оснащені радіоелектронними "глушилками" зв'язку та ударними засобами, вони повинні допомогти гелікоптерам справлятися із системами ППО противника.

"ALTIUS-600M є баражувальним варіантом боєприпасу комерційної платформи подвійного призначення ALTIUS-600. Повністю інтегрований у різноманітні платформи, такі як MRZR, JLTV, UH-60 та інші, з можливістю запуску з кількох доменів з повітря, землі та моря, 600M розширює радіус дії та живучість пілотованих засобів", — зазначила Anduril Industries в описі ролика.

Варто зазначити, що базову модель ALTIUS-600 розробила компанія Area-I, яку згодом придбала Anduril Industries. Максимальна дальність польоту дрона становить 444 км, і небойові версії можуть повертатися після запуску повторного використання.

focus.ua

EXMO affiliate program