Дружина головного психіатра Міноборони спробувала вивести майно з-під арешту, повідомивши про продаж квартири в Москві

13 января 2022 г. в 00:25

Дружина начальника клініки психіатрії Головного військового клінічного госпіталю полковника Олега Друзя спробувала скасувати арешт своєї частки майна.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на ухвалу від 4 січня.

Друзя затримали за підозрою у 52 тис. гривень хабара від призовника у травні 2017 року. Кошти передавалися за висновок військово-медичної комісії Міноборони про непридатність до військової служби.

Ще одним підозрюваним у цій справі є заступник начальника мобільного вузла звязку другого польового вузла звязку в/ч А0415.

У полковника арештували все майно, в тому числі, й нерухомість, яка була зареєстрована на дружину. Вважається, що це спільна сумісна власність подружжя.

Громадянка Сєдова— дружина Друзя — через чотири роки звернулася із заявою про скасування арешту майна.

У лютому минулого року Дарницький суд Києва визнав нею право особистої приватної власності на частину арештованого майна. Йдеться про ділянки і будинок в Рівненській області, квартиру в Києві площею 114,5 кв.м. і автомобіль Toyota Land Cruiser 200, 2011 року випуску.

Сєдова повідомила, що за пів року після одруження продала власну квартиру в Москві, яка з 2001 року належала їй. Від продажу вона отримала 12,8 млн рублів, що за курсом на момент угоди становило близько 443 тисячі доларів. У період шлюбу за ці кошти вона придбала декілька об’єктів нерухомості і автомобіль.

Голосіївський суд відмовився скасовувати арешт майна. Справа за обвинуваченням головного психіатра Міноборони перебуває у Броварському міськрайонному суді Київської області і на даний час триває судовий розгляд. Тому клопотання про скасування арешту майна повинно вирішуватись судом, який розглядає справу по суті.

Справу Друзя з 2017 року розглядала суддя Ганна Білик, яку в 2021 році засудили до 6 років тюрми за хабарництво і лише восени минулого року звільнили. Справу передали судді Олександру Скрипці, який в грудні 2021 почав розгляд спочатку.

За ч.3 ст.368 КК начальнику клініки психіатрії загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Друзь продовжує обіймати посаду керівника клініки.

Незадовго після затримання на хабарі 1 серпня 2017 року Голосіївський суд Києва відмовився відсторонювати підозрюваного від посади. Крім того, цілодобвий домашній арешт суд змінив на особисте зобов’язання.

Після цього Друзь вийшов на роботу і виступив на круглому столі Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, де головною темою були психологічна реабілітація учасників АТО.

Виступ Друзя сприйняли як образливий для колишніх учасників АТО.

Під час виступу за спиною Друзя демонстрували слайди, де було зазначено, що 93% бійців “соромляться або перешкоджають прояву психічних проблем”. А над пірамідою був надпис – “це скритий ворог”.

Волонтери заявили, що “полковник з Міністерства оборони вважає 98% учасників АТО “потенційною загрозою для суспільства”.

На хвилі скандалу міністр оборони Полторак відсторонив Друзя від посади у зв’язку з незадовільним виконанням службових обов’язків та призначив службове розслідування.

dilo.net.ua

EXMO affiliate program