«Думала, нас розірве на дрібні частини». Мешканці Станиці Луганської розповідають про обстріл бойовиків

1 декабря 2021 г. в 05:15

У понеділок, 29 листопада, бойовики обстріляли населений пункт Станиця Луганська. В результаті було поранено місцевого жителя, а правоохоронці відкрили кримінальну справу.

Крім цього, під обстріл потрапило село Малинове. Населені пункти частково залишилися без світла. Постраждав і район вузлової залізничної станції Кінрашівська Нова.

Про обстріл, який тривав близько години, НВ розповіли місцеві жителі Станиці Луганської.

«Ой, жах. Ми думали, що нас поразриває на дрібні частини. Виходить, перший постріл, потім минуло десь хвилини зо три, а потім пішов ряд цих пострілів. Ми забігли, впали хто куди, почали молитися», — розповіла НВ одна з місцевих мешканок.

Ще одна жінка сказала, що спочатку почула вибухи десь далеко, а після снаряди почали падати у населеному пункті.

«Були вибухи. Десь чули, що є. А потім як зарядили… Хвилин на 40. Матусі у нас ще всі у сльозах… Прямо під час обстрілу вони бігли до дитячого садка, щоб забрати своїх дітей», — сказала вона.

Одна жінка розповіла, що Станиця Луганська також частково лишилася без зв'язку.

"На залізниці немає ні світла, ні зв'язку", - сказала вона.

Співробітники залізничного вокзалу розповіли НВ про обстріл Станиці Луганської.

«Дзвонив до школи, щоб доньку забрати. Їх не відпускали, доки не закінчився обстріл. А потім вона прийшла додому, десь о 15:30, тоді вже потемніло», - розповів один із співробітників.

На кадрах також видно, що деякі будівлі були сильно пошкоджені.

У вівторок, 30 листопада, в Офісі генпрокурора повідомили, що один із снарядів потрапив до адміністративної будівлі філії Донецької залізниці, яка належить Укрзалізниці.

Внаслідок обстрілу осколкове поранення в голову отримав співробітник філії, який у цей момент перебував у приміщенні. Його стан стабільний, загрози життю немає.

У прокуратурі зазначили, що вогонь по Станиці Луганська вівся із застосуванням снарядів калібру 122 та 152 мм. Вилучені на місці розривів уламки спрямовані на експертизу.

За фактом обстрілу населеного пункту відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

nv.ua

EXMO affiliate program