Дві важливих теми. Якими будуть пенсії та комуналка з 1 серпня

2 августа 2022 г. в 03:00

Зміни у розмірах пенсій та інших виплат сталися у липні. Щодо комунальних платежів та зазначених виплат у серпні читайте нижче.

Пенсії з 1 серпня

Мінімальна та максимальна пенсія, які зросли у липні, лишатимуться без змін:

2027 грн — розмір мінімальної пенсії;

20270 грн — розмір максимальної пенсії.

Наступне підвищення цих соціальних гарантій планується через два місяці (1 жовтня), а потім ще раз до кінця року — 1 грудня.

Нагадаємо, пенсія по інвалідності призначається незалежно від того, коли настала інвалідність, а її розмір залежить від отриманої групи інвалідності.

Комуналка з 1 серпня

Тарифи на газ для населення у липні були сталими — усі без виключення користувачі отримали послуги за фіксованою ціною — 7,96 грн/м³ (з ПДВ, без вартості транспортування). Ситуація не зміниться і в серпні.

Нагадаємо, новим клієнтам Нафтогазу необхідно зареєструватися та отримати особові рахунки у компанії. Помилково здійснену переплату за газ також можна повернути. Як це зробити, читайте тут.

Тарифи на водопостачання та водовідведення з 1 серпня також не зміняться. Вони залишатимуться на рівні чинних до початку війни росії проти України, що законодавчо закріплено відповідною урядовою постановою.

Сталість тарифів на електроенергію регламентована урядовим рішенням — Кабмін продовжив дію чинних тарифів на електроенергію для населення до 31 жовтня 2022 року відповідною постановою.

Тобто сума в платіжці так само залежатиме від обсягу спожитих домогосподарством кіловат-годин, а саме:

1,44 грн/кВт-година — за місячне споживання до 250 кВт-година;

1,68/кВт-година — за місячне споживання понад 250 кВт-год.

biz.nv.ua

EXMO affiliate program