Екстремальний вітер в Стамбулі вбив щонайменше чотирьох людей, ще троє перебувають в критичному стані (відео)

29 ноября 2021 г. в 20:58

У понеділок у Стамбулі, через сильний вітер у найбільшому місті Туреччини та прилеглих регіонах, загинули чотири людини, в тому числі іноземець, ще 19 постраждали. Про це інформує УНН з посиланням на агенство Anadolu.

За даними Головного метеорологічного управління (MGM) у Стамбулі в понеділок реєстрували сильні вітри зі швидкістю до 130 км на годину, а екстремальні умови погоди очікуються також в сусідніх провінціях, як-от Ізмір на західному узбережжі. MGM попереджає, що вітер триватиме й у вівторок.

"У зв’язку з несприятливими погодними умовами, спричиненими південно-західним вітром, який дме з самого ранку в Стамбулі, загинули чотири людини, одна з яких – іноземець, троє – наші громадяни; 19 наших громадян отримали поранення, троє – які перебувають у критичному стані", - йдеться в повідомленні офісу губернатора Стамбула.

Турецький авіаперевізник Turkish Airlines повідомив про порушення розкладу рейсів, а протока Босфор закрита для руху з обох сторін.

Згідно з кадрами, опублікованими в соціальних мережах вітер зносив частини будівель, зокрема бетонні плити з дахів і стін, а пішоходи ледве рятувалися від уламків, що летять. На кадрах із Ізміру також видно, як піднімається рівень моря, високі хвилі розбиваються вздовж берегів Егейського моря, а дороги, схоже, переповнені водою.

EXMO affiliate program