Елітна квартира, будинок та котеджне містечко: як родина Тищенка "розпилює" держкошти (відео)

30 июня 2021 г. в 04:02

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко має незадекларовану нерухомість, а також інше елітне житло, яке оформлене на інших членів родини.

Про це повідомили у своєму розслідуванні журналісти BIHUS.info.

Так, журналісти з'ясували, звідки в нардепа, колишнього ресторатора Тищенка та його родичів гроші на багатомільйонні будівельні проєкти та чому у фракції "Слуга народу" терплять витівки нардепа.

У матеріалі "Тищенко без фільтрів" зазначається, що у парламентаря є незадекларований будинок з червоної цегли поблизу аеропорту "Жуляни", який його дружина називає житловим. При цьому сам нардеп каже, що "їздить туди в гості" і "це взагалі не його будинок, він немає до нього жодного відношення".

Також у нього є й інші об'єкти, зокрема елітна квартира на Печерську та частина бізнесу. Але все "добро" оформлене на членів родити з прізвищем Сітак. Так, будинок належить Людмилі Сітак, син якої Олександр є парламентським помічником Тищенка та офіційним співвласником ресторану "Рішельє", інший син Віталій є співвласником ресторану "Велюр". Він же ж володіє квартирою на Печерську. Тищенко також залишає свій автомобіль на парковці Сітаків.

Сім'я Тищенків може бути причетною, як виявилося, до схеми "розпилу" мільярдів гривень бюджетних коштів. Так, компанія сестри нардепа Юлії ПП "Експрес-К", серед інших підрядників, брала участь у будівництві столичного Подільсько-Воскресенського моста. За це її компанія отримала з бюджету 16,5 млн гривень.

Водночас розслідувачі не змогли пояснити, звідки в сестри Тищенка гроші на придбання землі та зведення цілого котеджного містечка. Втім, її чоловік Герман Блінов управляє компанією "Еко-буд-трейд", що отримала майже 6 млрд гривень на будівництво. При тому, що сама компанія нічого не будує, а просто розподіляє кошти далі.

Ще одна з компаній Блінова ТОВ "Позитив-В" є днією із таких компаній-"прокладок". За останні роки вона отримала сотні мільйонів гривень на "будівництво" Подільсько-Воскресенського моста.

Журналісти з'ясували, що чоловік сестри Тищенка також створив грошовий фонд, який фінансував вибори "слуг народу". Ймовірно, саме з цієї причини у фракції терплять усі витівки нардепа.

Нагадаємо, нардеп Микола Тищенко буквально "не вилізає" зі скандалів останні два роки.

EXMO affiliate program