Епіцентр продавав гуманітарні бронежилети. Закупили їх у відомого бізнесмена

30 мая 2022 г. в 21:52

У Службі безпеки України заявили, що ділки намагались незаконно продати через "Епіцентр" гуманітарні бронежилети, які мали безплатно передати українським військовим.

"За даними слідства, ці засоби захисту на загальну суму більше як 12 мільйонів гривень були виготовлені Львівським оборонним кластером і через Черкаську військову адміністрацію їх мали передати на потреби оборони, — каже Роксолана Яровська, речниця територіального підрозділу СБУ. — Однак замість безплатної передачі військова амуніція чомусь з’явилася у продажу торговельної мережі супермаркетів "Епіцентр". Під час обшуків з магазинів вилучили 500 бронежилетів і передали на потреби ЗСУ".

Про ситуацію з торгівлею гуманітарними плитоносками в "Епіцентрі" заявив і голова Львівської ОВА Максим Козицький та виклав фото з супермаркету, де зображено бронежилет з цінником 12 500 гривень.

Обурені продажем бронежилетів і у Львівському оборонному кластері. Ще на початку російської окупації Міноборони України визнало цю громадську організацію основним координатором волонтерського руху з виробництва бронежилетів. Спершу в кластері не були певними, що в гіпермаркетах олігарха Гереги торгують саме їхньою продукцією. Однак унікальна внутрішня система ідентифікації, яку використовує ЛОК при виробництві бронежилетів, дозволила встановити: чохли цих засобів захисту — їхнього виробництва.

"Продаж наших плитоносок вважаємо не просто шахрайством,— наголошують у ЛОК. — Під час війни будь-яка торгівля гуманітарною допомогою, особливо призначеною для військових, — акт державної зради. Тому звернулися до правоохоронних органів, аби провели розслідування і покарали винних".

Після проведених обшуків у "Епіцентрі" заявили, що мережа придбала бронежилети у ТОВ "Група Венето", тож навіть гадки не мали про їхнє походження, бо компанія надала всі необхідні документи та сертифікати на товар.

За даними YouControl, ТОВ "Група Венето" належить родині відомого київського бізнесмена Михайла Бродського. Вона зареєстрована понад сім років тому в Черкасах. Кінцевими бенефіціарними власниками вказані дружина Світлана та син Юрій. Власники компанії вже заявили, що почали внутрішнє розслідування цього інциденту. Наразі слідчі СБУ з’ясовують усі подробиці оборудки й на основі зібраних доказів будуть визначатися з правовою кваліфікацією дій торговців гуманітаркою.

ukrayina.pl

EXMO affiliate program