Ердоган принизив Путіна на офіційній зустрічі в Сирії (Відео)

21 июля 2022 г. в 00:30

Володимир Путін відомий своєю специфічною поведінкою під час зустрічей із лідерами інших країн. А саме – він спізнюється, щоб показати свою “силу” – поки ті, що очікують, сидять наодинці “принижені”. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вирішив трохи помінятися ролями.

Президент Росії зустрівся у Тегерані з владою Ірану та Туреччини. Вперше після нападу на Україну ізольований Заходом Володимир Путін вирушив до закордонної поїздки за межі території колишнього СРСР. Метою візиту був один із останніх союзників Росії на міжнародній арені.

У Тегерані Володимир Путін розмовляв як із президентом Ірану Ебрагімом Раїсі, так і з правлячим верховним духовним лідером країни Аятолою Алі Хаменеї. Останній заявив під час зустрічі, що Іран та Росія хочуть спільно протистояти Заходу.

У мережі з’явилося відео, на якому російський лідер чекає на Ердогана. «Дипломатія – це також гра. В Ірані президенту Путіну довелося трохи зачекати на президента Ердогана», — написав у Twitter кореспондент IAR.

Після того, як рік тому консерватори повернули собі повну владу в Ірані, переговори із Заходом про можливу ядерну угоду припинилися. Тегеран майже ясно дає зрозуміти, що не хоче співпрацювати із Заходом.

Іран – останній союзник Росії? Газопостачання на задньому плані

Експерти зазначають, що Іран залишається одним із небагатьох союзників Володимира Путіна у світі на даний момент. Проте водночас Іран конкурує з Росією на енергетичних ринках. В останні дні Тегеран досяг домовленості, зокрема, щодо постачання газу до Туреччини.

Офіційною причиною візиту Володимира Путіна до Тегерана став запланований там саміт щодо ситуації в Сирії. Протягом кількох років Росія підтримувала президента Сирії Башара Асада у військовому відношенні та допомагала бомбити цивільні об’єкти.

politics.dip.org.ua

EXMO affiliate program