Фігурують Порошенко та Ахметов: в мережу злили нову порцію "плівок Медведчука" (відео)

18 мая 2021 г. в 17:05

Оприлюднено нову частину телефонних розмов, ймовірно, народного депутата від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, на яких фігурує його кум Володимир Путін, п'ятий президент Петро Порошенко, олігарх Ринат Ахметов і бойовики ОРДЛО.

Їх опублікували розслідувачі Bihus.info.

За словами журналістів, вони отримали записи десятків годин розмов з десяти мобільних телефонів Медведчука, всі з яких - на російських номерах.

Як стверджує Денис Бігус, Медведчук був включений в роботу з Порошенком від початку президентства. Уже з червня 2014 року він регулярно відвідував Адміністрацію президента. Згідно із записами, Медведчук нібито зустрічався з Порошенком в будь-який час - хоч вночі, хоч на вихідних.

"Головне - питання національної безпеки довірили істоті, яка боролася виключно за інтереси ворога. На записах буде чутно, що він іноді жорсткіше ставився до України, ніж навіть сам Кремль", - прокоментував він записи.

Він наголосив, що це записи українських спецслужб.

"Вони знали, все знали, і не дивлячись на це, давали Медведчуку все більше можливостей", - констатував журналіст.

Розслідувачі встановили, що Медведчук відвідав так звану "ДНР" вже в травні 2014 року, але на той час його ніхто офіційно не уповноважував на переговори від України.

В березні в мережі з'явилися аудіозаписи розмов людей, чиї голоси схожі на нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука та екс-помічника президента Росії Владислава Суркова.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program