“Гайсинський молокозавод” оштрафували на 3,6 мільйони гривень через псевдомасло

14 ноября 2020 г. в 20:40

“Гайсинський молокозавод”, який розташований у Вінницькій області, отримав штраф на 3,6 мільйони гривень. Підприємство випускало продукцію, видаючи її за масло, хоча перевірка виявила рослинні жири.

Про це 10 листопада йшлося під час засідання Антимонопольного комітету України.

“Комітетом виявлено ряд недобросовісних виробників, які виготовляли суміші з невідомими складниками та при цьому називали продукт “маслом”. В деяких випадках вміст немолочних та рослинних жирів сягав 90-100%. Подібне “немасло”, окрім продажу у магазинах та на оптових ринках, постачалось через систему публічних закупівель у школи, дитсадки, інтернати, лікарні. Тож йдеться не лише про недобросовісну конкуренцію і неповагу до споживача, а й про загрозу здоров’ю людей”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до держстандарту масло повинно містити в своєму складі виключно молочний жир. Будь-які інші домішки – такі, як рослинний жир – одразу позбавляють продукт назви “вершкове масло”.

Молокозавод своїми діями вводив у оману споживачів та створював неправомірні конкурентні переваги, що є порушенням закону “Про захист від недобросовісної конкуренції”. За подібні дії на підприємство наклали штраф.

vinbazar.com

EXMO affiliate program