Генерал Кривонос сказав, що потрібно для звільнення Донбасу за «хорватським сценарієм» (Відео)

24 января 2020 г. в 22:22

Для звільнення окупованого Донбасу за «хорватським сценарієм» потрібне політичне рішення України і підтримка її союзників, однак українська армія повинна бути готовою звільнити окупований Росією Донбас військовим шляхом.

Про це заявив в інтерв’ю «Донбас. Реалії» заступник Секретаря Ради національної безпеки й оборони України генерал-майор ЗСУ Сергій Кривонос

«ЗСУ повинні бути готові до втілення силового методу звільнення територій Донбасу, якщо буде прийнято таке політичне рішення», — сказав екс-командувач Сил спецоперацій Кривонос.

Він підкреслив, що поки «хорватський сценарій» звільнення Донбасу Україна не розглядає як найближчу перспективу, та все може змінитись.

«Наскільки це буде можливо, залежить вже від роботи політиків на рівні підтримки інших держав. Тому що не було б підтримки Хорватії з боку країн НАТО, то не було б «хорватського сценарію». Це потрібно теж розуміти. Варіант не виключається, якщо буде прийнято політичне рішення. Ще це залежить від того, наскільки ми підготуємо Збройні сили, а ми повинні бути готові до цього і займатися речами з відпрацювання способів звільнення нашої землі», — сказав Кривонос.

При цьому генерал ЗСУ наголосив, що Україна як суверенна держава має право звільняти свою територію за допомогою своєї ж армії: «Ми не захоплюємо чужі землі, ми звільняємо свої землі».

Говорив інтерв’ю Сергій Кривонос і про те, чи могли українські війська чинити спротив Росії при окупації Криму; як зі своїми бійцями обороняв аеродром Краматорська; про те, чому в 2014 українські військові так і не відкрили вогонь по колонах російських окупантів Стрєлкова, який далі окупував Донецьк; і про можливість створення в Україні приватних військових компаній; і про те, чому вирішив балотуватись на пост Президента України, а потім зняв свою кандидатуру; і про нинішню свою посаду в РНБО та про чимало іншого.

Про все це — у повній версії інтерв’ю «Радіо Свобода»

EXMO affiliate program