Генерал міліції із Херсона потрапив у базу "Миротворця"

23 января 2023 г. в 14:00

Депутат Херсонської обласної ради, генерал міліції у відставці Валерій Дітвін потрапив у базу сайту "Миротворець". Центр «Миротворець» — це український сайт та громадська організація, яка публікує дані про людей, що вважаються авторами сайту ворогами України, або «дії яких мають ознаки злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права».

На сайті "Миротворець" про Валерія Літвіна сказано:

"Пособник російсько-фашистських загарбників та терористів.

Співучасник злочинів російської влади проти України та її громадян.

Колишній начальник УМВС у Херсонській обл., соратник Захарченка. Депутат Херсонської облради від "Блоку Сальдо". Був люстрований, обіймав посаду начальника охорони «Херсонобленерго». Добровільно пішов на співпрацю із агресором".

Останній запис на сторінці Валерія Літвіна у Фейсбуці датований 23 березня 2022 року. Як депутат Херсонської обласної ради, голова постійної комісії з питань законності та правопорядку, боротьби з корупцією, рейдерством та контролю за діяльністю та як директор з питань захисту економіки АТ "Херсонобленерго" Літвін звертається до жителів Херсонщини і просить з розумінням і терпінням поставитися до роботи операторів "ХОЕ" в умовах пошкоджень ліній електропередач внаслідок бойових дій.

Валерій Літвін народився 20 лютого 1964 року у с. Первомайське Бериславського району Херсонської області. Після проходження служби у Збройних Силах працював водієм радгоспу ім. Ленінського комсомолу Бериславського району. Службу в органах правопорядку розпочав у вересні 1984 року міліціонером стройового відділення держбюджетної міліції Бериславського районного відділу внут­рішніх справ.

Відтак пройшов шлях від дільничого інспектора міліції, від оперуповноваженого до першого заступника начальника відділу – начальника кримінальної міліції Бериславського районного відділу.

З 1998 р. очолював Новокаховський міський відділ УМВС, з 2000 р. – Суворовський районний відділ Херсонського міського управління УМВС, з 2001 р. – Херсонський міський відділ.

Із грудня 2002 до березня 2003 рр. він обіймає посаду першого заступника начальника Ялтинського міського управління в АР Крим. Наступні півроку працює заступником начальника Головного управління МВС України в АР Крим – начальником Ялтинського міського управління. На 2003-2005 рр. Валерія Валерійовича призначено начальником Управління МВС України у Вінницькій області. Потім він очолив управління Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області.

За роки служби в органах внутрішніх справ генерал-майор міліції В. В. Літвін був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» та удостоєний понад 80 відомчих відзнак і нагород, серед яких: найвища відзнака МВС України «Почесний працівник МВС України», «Хрест слави», «За відзнаку в службі» ІІ та І ступенів, «Закон і честь», «Вогнепальна зброя», «За сумлінну службу» трьох ступенів, «Лицар закону». "Валерій Валерійович одружений, є прикладом для наслідування двом синам", - йдеться у його біографії на сайті видавництва "Логос Україна".

Валерій Літвін балотувався до обласної ради за списком Блоку Володимира Сальдо, який нині є гауляйтером Херсонщини. 14 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд затвердив заборону діяльності партії «Блок Володимира Сальдо» в Україні.

Генерал МВС на пенсії Валерій Літвин виїхав з Херсона 9 листопада, коли вже нікого не пропускали через переправу в районі Антонівського мосту. Депутат від блоку Сальдо, який ще в березні засудив того ж таки Сальда, весь період окупації провів у Херсоні. Про це написав В'ячеслав Гусаков на обласному сайті МОСТ. За словами журналіста, Літвін у явному співробітництві з окупантами помічений не був, але чомусь виїхав з міста із росіянами. Вірніше переплив Дніпро на боті. Далі його сліди губляться.

novakahovka.city

EXMO affiliate program