Генерал назвав справжню причину "розігріву" на Донбасі

28 апреля 2017 г. в 08:03

На переконання Анатолія Лопати, колишнього керівника Генштабу ЗСУ, чергове загострення військових дій на Донбасі пов'язано зі спробою Кремля «підтягнути до суб'єктності» ватажків терористів «ДНР» і «ЛНР».

«Перш за все, ми повинні розуміти, що це обумовлено загальним станом зовнішніх відносин Росії в світі. Безліч зустрічей на вищому рівні говорить про те, що ситуація сама по собі є невизначеною. Донбас є болючою точкою не тільки для України, але і для Європейського союзу , а також для тих країн, які колись гарантували безпеку України згідно з Будапештським меморандумом. Головна проблема цих відносин полягає у позиції Росії», - зазначив генерал.

В контексті недавньої заяви глави російського МЗС про те, що «вони постараються якимось чином вплинути на керівників» «ДНР» і «ЛНР», він дійшов висновку, що у Кремлі, мабуть, «намагаються підтягнути суб'єктність керівників цих сепаратистських організацій». У той же самий час, Анатолій Лопата прогнозує, що Україна буде відчувати тиск з боку Заходу з тим, щоб дійсно визнати ватажків терористів рівноправними учасниками переговорів по Донбасу, «чого робити не треба».

politic.kiev.ua

Как по ночам развлекается «элита «ДНР»

EXMO affiliate program