Генерал у відставці Бен Ходжес: "Я вважаю, що українці досягли незворотного прогресу" (відео)

22 сентября 2022 г. в 09:30

Генерал у відставці Бен Ходжес, колишній командувач сухопутними військами США в Європі, каже, що Росія безумовно втрачає позиції в Україні.

На думку Ходжеса, війська Путіна не зможуть повернути території, які вони втратили за останній місяць, але це може призвести до ескалації конфлікту, з ризиком того, що Москва може зважитися на застосування своєї ядерної зброї.

"Це відома цитата з Хемінгуея. Один хлопець запитує іншого: "Як ти розорився? І він відповідає: спочатку поступово, потім раптово". Саме це сталося з Радянським Союзом".

"І я думаю, що ознаки є — звісно, я можу помилятися і бути єдиною людиною, яка так думає. На території Росії тисячі одиниць ядерної зброї. Є багато дрібних етнічних регіонів, які тільки й чекають, щоб позбутися старої Російської імперії.

Енергетика, інфраструктура, мільйони людей, як і раніше, залежать від зерна та енергії, що надходять із Росії. Так що є реальні побоювання. Ми повинні серйозно подумати про те, як ми можемо допомогти запобігти перетворенню цієї ситуації на повну катастрофу, яка торкнеться всіх нас", — сказав Ходжес.

Але колишній глава збройних сил США в Європі попередив, що "занадто рано святкувати перемогу".

"Поки що рано планувати святкувати перемогу, але я думаю, що зараз настав незворотній момент на користь України. Те, що сталося за останній тиждень, — це поєднання ретельної підготовки, умілого використання зброї, наданої Заходом, добре навчених і дисциплінованих солдатів, дуже хорошого плану обману.

І все це валиться на російську армію, яка, принаймні зараз, не хоче воювати. Солдати виснажені й у них немає припасів, принаймні так йдуть справи наразі", — сказав відставний генерал США.

epochtimes

EXMO affiliate program