Глава МОЗ назвав нову підставу запровадження жорсткого карантину в Україні (Відео)

24 ноября 2020 г. в 20:30

Жорсткий карантин через поширення Covid-19 в Україні буде запроваджений тоді, коли система охорони здоров’я наблизиться до своєї межі в можливості надавати допомогу хворим на Covid-19. Це може статись, коли кількість нових хворих на коронавірус за добу складатиме в нашій країні 30 тисяч.

Про це заявив в ефірі “Свободи слова” на ICTV міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

“Коли ми говоримо про жорсткий карантин чи повний локдаун, то ми виходимо з однієї умови: його треба запроваджувати, якщо може бути колапс медичної системи”, – наголосив міністр охорони здоров’я України.

Він проінформував, що раніше колапс медичної системи міг настати в Україні при 15-ти тисяч нових хворих на Covid-19 за добу. Однак кількість ліжкомісць для хворих на коронавірус значно збільшилась, тому зараз система охорони здоров’я справляється з напливом госпіталізованих. За даними, які навів Степанов, зараз у лікарнях України пацієнтами із Covid-19 зайняті близько 52% ліжкомісць, призначених для хворих із коронавірусом, однак кількість госпіталізованих продовжує стрімко зростати.

Глава МОЗ висловив сподівання, що дотримання карантину вихідного дня вбереже Україну від запровадження жорсткого карантину. При цьому Максим Степанов зазначив, що при збереженні теперішньої динаміки приросту нових хворих на Covid-19 жорсткий карантин в нашій країні доведетсья запровадити, якщо щодоби в Україні виявлятимуть до 30-ти тисяч нових хворих на коронавірус.

“Якщо говорити про сьогоднішню динаміку і кількість хворих, які госпіталізуються, від загальної кількості захворілих, то ми можемо говорити, що це може бути від 25 до 30 тисяч. По наших сьогоднішніх розрахунках, ми можемо говорити, що в такому випадку заповненість нашої медичної системи може бути більше 75-80% а це вже серйозна загроза”, – сказав Максим Степанов.

EXMO affiliate program