"Гниль охопила всю армію РФ": генерал США вказав на головну проблему окупантів, якою можуть скористатися ЗСУ (відео)

31 августа 2022 г. в 12:30

Американський бригадний генерал у відставці Марк Арнольд заявив, що російська армія, яку вважали "другою в світі", прогнила. Саме через це окупанти провалили воєнну кампанію проти України.

Про це він розповів в інтерв’ю "24 каналу". "Гниль, гниль, яка повністю охопила всю російську армію – починаючи від верхівки і закінчуючи нижчими чинами, наприклад, водіями БМП. Вся російська влада прогнила наскрізь", – сказав Арнольд.

Він додав, що причиною цього є корупція та відсутність лідерства. Наразі ж сержанти і молодші офіцери просто не здатні ухвалювати жодних рішень на полі бою самостійно.

"Оця гнила структура всіх збройних сил Росії, включно з ВПС, це те, що призвело до їхньої поразки. І вони ніяк цього не змінять. Щоб змінити це, потрібно 10, 15, 20 років. І це перевага, яку український народ і військові повинні використати", – пояснив генерал.

Він додав, що кремлівський диктатор Володимир Путін вторгся в Україну, щоб посилити свою владу, розширити російську територію. Водночас він хоче повністю знищити Україну, українську культуру, але його головна мета – зберегти свою владу.

"За допомогою пропаганди ця війна мала б відвернути будь-які ризики для його влади. Бо з кожним роком росіяни все краще розуміють, що в них при владі диктатор, і цей диктатор дедалі міцніше закручує гайки. І війна дуже часто є ще однією причиною, щоб підняти популярність диктатора, ось у цьому загалом і вся причина", – резюмував Арнольд.

EXMO affiliate program