Головнокомандувач ЗСУ Залужний заговорив про силове звільнення Донбасу: “Маємо до цього готуватися” (Відео)

5 октября 2021 г. в 20:30

Наразі шлях досягнення миру на Донбасі – це шлях дипломатичний. Однак Збройні сили України мають бути готовими піти в наступ, щоб звільнити окуповані Росією українські території.

Про це Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний заявив в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Генерал підкреслив: Україна наразі обрала дипломатичний шлях досягнення миру на Донбас, та ЗСУ мають бути готовими воювати за повернення Україні Донбасу.

"Станом на сьогодні, окрім дипломатичного шляху, вирішення цієї проблеми немає. Але ми маємо розвиватися, тренуватися і готуватися у тому числі до наступальних дій, щоб бути готовими для того, щоб силовим шляхом звільнити нашу окуповану територію. Але це питання часу, підготовки, ну і, відповідно, грошей також", - сказав Валерій Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ підкреслив, що до такої готовності ЗСУ спонукає Росія, яка лише посилює агресію щодо України. Загроза нового військового вторгнення Росії в Україну залишається реальною.

"Ця загроза повномасштабної агресії – вона є, вона була. І, на жаль, мушу це зауважити, що, мабуть, вона й буде далі. Відповідно наше завдання як ЗСУ – не чекати "манни небесної", ми маємо до цього готуватися. І ми для цього все робимо. У тому числі зі свого боку проводимо комплекс навчань, у тому числі до цих навчань залучаємо і наших західних партнерів, у тому числі і членів НАТО, а також партнерів по НАТО. Робимо все можливе для того, щоб у противника, скажемо так, було менше бажань такий сценарій реалізовувати", - пояснив генерал ЗСУ.

Валерій Залужний підкреслив, що в протистоянні російським окупантам на Донбасі уже зараз українські військові дають відповідь вогнем на ворожі обстріли.

"Як головнокомандувач ЗСУ кажу вам: немає жодної заборони! Командири мають застосовувати всі наявні сили і засоби, наявні методи, які в них є, для того, щоб зберегти життя та здоров’я своїх підлеглих", - наголосив генерал Залужний.

EXMO affiliate program