Грабував підлітків під виглядом поліцейського: правоохоронці затримала зухвалого злодія

20 мая 2020 г. в 10:26

На Тернопільщині правоохоронці затримали злодія, який десятки разів грабував дітей. Чоловік підходив до підлітків, і прикриваючись документами працівника поліції, змушував дітей віддати цінні речі, звинувачуючи їх у крадіжці. Шахрая тричі затримували, однак щоразу за рішенням суду він опинявся на волі. Про це повідомляє пресслужба поліції.

"У 2016 році поліція Тернополя отримала кілька повідомлень щодо заволодіння майном шахрайським шляхом особою, яка представлялась співробітником поліції. Злочини скоювалися в переважній більшості в парках міста відносно неповнолітніх. Чоловік підходив до підлітків, показував їм книжечку з логотипом "поліція", запевняв, що неподалік скоєно крадіжку мобільного чи ювелірних прикрас, саме таких, як у підлітків, тому їх потрібно віддати. Зловмисник скоїв понад десяток шахрайств", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що з того часу зловмисник скоїв ще низку аналогічних злочинів, переїжджаючи між Тернополем, Києвом, Запоріжжям. Продовжував представлятися поліцейським та ошукувати неповнолітніх.

Правоохоронці тричі затримували афериста у столиці, де він заволодів майном потерпілих у Подільському районі та двічі у Святошинському, на території метрополітену. Проте, щоразу за рішенням суду шахрай опинявся на волі.

18 травня правоохоронці знову затримали 45-річного чоловіка.

Санкція ч.2 ст.190 КК України, яку інкримінують затриманому, передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program