Григорій Козловський організував турнір на підтримку ЗСУ: зібрано 4 мільйони гривень

14 октября 2024 г. в 21:15

Засновник футбольного клубу «Рух» та благодійного фонду «Рух у майбутнє» Григорій Козловський виступив ініціатором проведення благодійного турніру «Кубок Героїв» і аукціону, які відбулися у Львові на честь Дня захисників та захисниць України. Захід організовано спільно з Львівською обласною військовою адміністрацією та 7-м Карпатським прикордонним загоном.

Григорій Козловський - почесний президент і засновник ФК "Рух"(Львів), меценат та бізнесмен

«Для нас організація турніру «Кубок Героїв» стала не лише можливістю об'єднати людей навколо спорту, але й важливим кроком у підтримці наших військових. Ми зібрали 4 мільйони гривень, які підуть на закупівлю дронів та реабілітацію поранених. Це свідчить про те, що кожен з нас може зробити свій внесок у спільну справу, і ми повинні продовжувати підтримувати наших захисників», – зазначив Григорій Козловський, засновник ФК «Рух».

У змаганнях взяли участь шість команд, до складу яких увійшли військові, поліцейські та медики, а також зіркові футболісти, серед яких були Юрій Паньків, Валерій Федорчук, Микола Морозюк та інші. Учасники змагалися у форматі медіафутболу, щоб не лише проявити спортивні навички, але й підняти бойовий дух.

«ФК «Рух» постійно долучається до допомоги військовим через благодійні турніри та аукціони. Для нас важливо, щоб хлопці могли змагатися, отримувати позитивні емоції та допомагати закривати потреби ЗСУ», – зазначив виконавчий директор БФ «Рух у майбутнє» Олег Шпур.

Після групового етапу змагань, де команди розподілилися на дві групи, найкращими стали 6-й Волинський та 3-й Луганський прикордонні загони, які в фіналі зійшлися з командою Головного управління нацполіції у Львівській області. Основний час закінчився в нічию 2:2, але в серії пенальті прикордонники виявилися точнішими.

На заході також було представлено виставку зброї, а глядачі мали змогу насолодитися стравами та виступами кінологічної служби.

Після змагань відбувся благодійний аукціон, ведучим якого став Андрій Бедняков. Загалом вдалося зібрати 4 мільйони гривень на закупівлю дронів та реабілітацію поранених військових. У заході також брали участь відомі особистості, такі як Святослав Вакарчук та Віктор Дідух.

Григорій Петрович Козловський зазначив, що організація благодійного турніру «Кубок Героїв» – це наша спільна відповідальність та можливість підтримати наших захисників. Футбол об'єднує, дарує позитивні емоції, і ми змогли зібрати 4 мільйони гривень, які підуть на закупівлю дронів та реабілітацію поранених військових. Це свідчить про те, що разом ми можемо зробити багато для нашої країни.

Цей турнір, що пройшов уже вдруге, став важливою подією для всіх учасників, підкресливши єдність та підтримку захисників України.

Як повідомлялося, раніше журналісти ресурсу «Обозреватель» опублікувало список з десяти бізнесменів Західної України, які активно розвивають спорт.

До нього увійшли відомий львівський бізнесмен та президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов, а також львівський бізнесмен та меценат, засновник Академії та ФК «Рух» Григорій Козловський.

Значну увагу Олександр Юрійович Свіщов присвячує розвитку дитячого сорту. Так за підтримки мецената у місті Лева відкрився сучасний комплекс для занять професійними видами спорту, а особливо тенісом – «Leoland». Поява нового комплексу дала можливість спортсменам та всім охочим займатись тенісом та проводити турніри цілий рік, це стало можливо завдяки критим кортам з сучасним хардовим покриттям.

Також саме завдяки підтримці Олександра Свіщова потужно розвивається водне поло. Бізнесмен очолює не тільки Федерацію водного поло України, а також є президентом ватерпольного клубу «Динамо» Львів». За його президентства клуб досягнув значних результатів.

Григорій Козловський відомий своєю підтримкою українських військових, адже майже щомісяця його «жовто-чорна» родина донатить на ЗСУ. Та не відстають «рухівці» і в спортивному житті.

Академія «Рух», яку очолює Григорій Козловський, славиться на всю Україну, адже навчає майбутніх зірок футболу, а її вихованці встановлюють різноманітні рекорди. Так нещодавно вихованці «Руху» встановили національний рекорд України з наймасовішого набивання м’яча головою.

EXMO affiliate program