Гроші за вакцинацію: у "Приватбанку" попередили про нову схему шахраїв

19 ноября 2021 г. в 08:49

Невідомі зловмисники почали розсилати повідомлення українцям від імені "Приватбанку". Там мовиться про гарячу нині тему виплати від держави за вакцинацію проти коронавірусу.

Шахраї обіцяють не 1000, про яку мовилося у повідомлення Володимира Зеленського, а цілих 7000 гривень. Про це розповів у фейсбуці прессекретар банку Олег Серга.

Представник "Приватбанку" наголосив, що за жодних обставин не можна надавати чи вводити на якихось сайтах свої особисті дані й дані платіжних карток. Річ у тім, ці сайти зазвичай – підробки під офіційні портали банків, а насправді є фішинговими (видурюють у людей конфіденційні дані).

Шахраї скористалися гарячою темою, і під приводом обіцяних главою держави виплат за вакцинацію проти COVID-19 створили нову схему:

Від імені банку вони надсилають повідомлення приблизно такого змісту: "Вам доступна виплата COVID-19. Сума виплати 7000 гривень".

Як же можна ці гроші начебто отримати? Звісно, треба перейти за лінком, вказаним у повідомленні, а там – "підтвердити переказ". Тобто, ввести усі дані своєї картки.

Насправді ж ці 7000 ніхто нікому платити не буде, а лінк веде на фішинговий сайт. Звідти зловмисники отримують дані банківських карток, і потім просто крадуть із них гроші.

24tv.ua

EXMO affiliate program