Ґвалтували і душили. Що відомо про звірячі знущання з дівчини в поліції Кагарлика (Відео)

26 мая 2020 г. в 08:40

У місті Кагарлик Київської області стався жорстокий злочин: місцеві копи прямо у поліцейському відділку зґвалтували дівчину та жорстоко познущалися з чоловіка. Історія набула розголосу після того, як потерпіла звернулася до місцевої лікарні.

Ґвалтували і душили. Що відомо про звірячі знущання з дівчини в поліції Кагарлика (фото)

Ситуація нагадує трагічні історії, які відбилися у Врадіївці і Кривому Озері, де місцева поліція творила справжнє беззаконня. І показує, наскільки "глибоко" відреформували поліцію за останні роки.

Розберемося в історії з тортурами в Кагарлику.

Версія поліції

22 травня лікарі Кагарлицької районної лікарні повідомили поліцію про пацієнтку зі слідами побоїв і сексуального насильства. Дівчина - 1994 року народження, тобто 25-26 років.

Вона розповіла лікарям, що все це з нею зробили поліцейські. Департамент внутрішньої безпеки перевірив інформацію і підтвердив її правдивість.

З'ясувалося, що напередодні дівчина була доставлена у поліцейське відділення міста Кагарлик у зв'язку зі справою про крадіжку.

На підставі цих даних співробітники СБ затримали двох поліцейських і передали справу в ДБР, яке відкрило провадження по 152-й статті - зґвалтування. Одночасно керівництво Нацполіціі звільнило підозрюваних у злочині правоохоронців, відсторонило керівництво Кагарлицької поліції, а також вирішило провести переатестацію всіх її співробітників. Однак у поліції не розкрили ряд шокуючих подробиць злочину. І "забули" повідомити, що одночасно з дівчиною у відділку катували ще одну людину.

Подробиці від ДБР

Як повідомили в ДБР, затримані - оперативник і начальник сектора поліції Кагарлика.

Злочин стався в ніч з 23 на 24 травня. Оперуповноважений почав катувати жінку, яка проходила свідком у справі про крадіжку. Причому в установленому законом порядку її не затримували, а просто "доставили" у відділення.

Оперативник катував жінку в такий спосіб: одягав їй протигаз і душив, а також стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував. Жертва весь цей час була в наручниках.

Протигаз, яким катували дівчину. Фото ДБР

Протигаз, яким катували дівчину. Фото ДБР

ДБР повідомило, що одночасно у поліції перебував чоловік, який, ймовірно, мав відношення до потерпілої. У його катуванні брав участь вже і завсектору.

"Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз і стріляли з пістолета табельної зброї над головою. В результаті зазначених дій потерпілий отримав переломи ребер і носа", - описує звірства відомство.

Двом затриманим ДБР готує підозру за статтями 152, частина 1 (зґвалтування), 127 (катування) та 365, частина 2 (перевищення службових повноважень із застосуванням насильства).

Затримані у справі про зґвалтування поліцейські Кагарлика. Фото ДБР

Затримані у справі про зґвалтування поліцейські Кагарлика. Фото ДБР

Тобто, як бачимо, слідство поки стверджує, що ґвалтував дівчину тільки оперуповноважений. А начальник сектора тільки брав участь у побитті. Однак є й інша інформація.

Ґвалтували по черзі

Як повідомило джерело в апараті столичної поліції, ввечері в п'ятницю двоє молодших офіцерів поліції Кагарлика - співробітник превенції та дільничний - прийшли до місцевої мешканки 26-річної Н. і заявили, що їй необхідно пройти з ними до міськвідділу, в зв'язку з підозрою в скоєнні крадіжки.

"Дівчина із соціально-незахищеної і неблагополучної сім'ї, вже неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за дрібні крадіжки", - пояснило джерело.

За словами поліцейського, дівчину відвезли у відділок. Закривши кабінет на ключ, двоє поліцейських приступили до допиту, в ході якого побили Н. і ґвалтували по черзі, причому кожен з них допомагав колезі тримати руки жертви.

Все це, за словами потерпілої, відбувалося кілька годин поспіль, причому кати час від часу "відпочивали" - пили горілку. Іноді намагалися залити їй горілку насильно в горло. У проміжках між зґвалтуваннями, знову били дівчину і погрожували їй смертю, мовляв відвезуть в ліс і закопають. Також поліцейські робили "слоника" чоловікові, якого привезли в якості свідка. Йому перекривали повітря через протигаз і били палицею по голові.

"Насправді до крадіжки дівчина не мала ніякого відношення, поліцейські просто намагалися закрити "глухар" і повісити крадіжку на неї. Після того як потерпіла звернулася в лікарню з явними ознаками насильства - подряпинами та синцями на тілі та статевих органах - і розповіла все лікарям, медики подзвонили в поліцію і повідомили про подію. У понеділок співробітники департаменту внутрішньої безпеки поліції Київської області затримали підозрюваних у зґвалтуванні і помістили їх в слідчий ізолятор", - пояснило джерело.

Що відомо про поліцейських, які катували людей

Офіційно про особи затриманих поліцейських влада не повідомляє. Видання "Детектив-інфо" з посиланням на джерела, близькі до слідства, інформує, що начальника сектора, який брав участь в знущаннях, звуть Микола Кузів. Йому 35 років.

У декларації чоловіка зазначено, що у нього є дружина і двоє дітей. Поліцейський родом з Львівської області, під час АТО служив в Маріуполі. У соцмережі Facebook у нього є фото у військовій формі з армійською зброєю.

Другий учасник знущань, якого ДБР на даний момент називає єдиним ґвалтівником, за інформацією видання, 29-річний оперативник Сергій Сулима.

Дані про такого поліцейського в наявності на сайті е-декларацій. Він одружений, дітей немає.

Врадіївка, Криве Озеро, Каховка

Схожі інциденти вже траплялися в Україні і викликали жорстку реакцію суспільства.

Влітку 2013 року співробітники міліції зґвалтували і підпалили дівчину в селищі Врадіївка Миколаївської області. Керівництво МВС їх покривало.

Мітинги проти міліції пройшли в десятках українських міст та мали ще і політичне підґрунтя.

При цьому, коли в 2016 році поліцейські побили і застрелили ні в чому не винну людину в місті Криве Озеро тієї ж області, ніяких всеукраїнських акцій проти "поліцейського свавілля" вже не було. І політично ця тема не розгойдувалася.

Нещодавно в Каховці Херсонської області поліцейський застрелив колишнього чоловіка своєї співмешканки. Поліція міста приховувала злочин, через що в місті почалися заворушення, а місцеве відділення поліції навіть намагалися взяти штурмом.

Однак і цей доказ "ефективності" поліцейської реформи не викликав далекосяжних політичних наслідків. Як і висновків нового президента щодо персони Арсена Авакова, який очолює МВС з 2014 року. Тобто вже при Зеленському відбувається вже другий жорстокий злочин за участю поліцейських. Чи будуть зроблені з цього політичні висновки - покаже реакція президента. Поки її немає.

Страна

EXMO affiliate program