Херсонську зрадницю, яка погрожувала розстрілом за відмову «голосувати» на «референдумі», не відпустили з-під варти

21 января 2023 г. в 09:58

Миколаївський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скарги на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 16 грудня 2022 року про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно мешканки передмістя Херсона Камишани.

Відповідна ухвала суду оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Жінка під час так званого «референдуму», який росіяни наприкінці вересня 2022 року проводили на окупованих ними територіях Херсонської області, стала головою так званої «дільничної виборчої комісії № 210».

За даними видання МОСТ, йдеться про затриману СБУ в Херсоні колаборантку Ірину Гаркушу-Сланченко, колишню активістку з Партії регіонів, яка погрожувала розстрілом за відмову «голосувати» на псевдореферендумі.

Після захоплення міста жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом і запропонувала свою допомогу у війні проти України. Отримала російський паспорт і «призначення» до лав окупаційної адміністрації.

Колаборантка організовувала роботу «комісії», яка «без дотримання основних принципів вільної участі та добровільного таємного голосування, публічності та відкритості референдуму» проводила так зване «голосування». Це робилося «за участі озброєних військових та правоохоронців РФ, незаконно сформованої поліції».

Захист підозрюваної просив про пом’якшення запобіжного заходу, бо жінка раніше не притягувалася до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується і має сталі соціальні зв’язки.

Але суд взяв до уваги й інші чинники: свідоме колаборантство підозрюваної, обізнаність щодо свідків у справі і наявність можливості втекти.

Ухвала слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 16 грудня 2022 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою залишена без змін, апеляційні скарги захисників – без задоволення.

EXMO affiliate program