«Хотів підірвати машину біля будівлі». В обстрілі 112 Україна з гранатомета підозрюють екснардепа Семенченка (Відео)

14 мая 2021 г. в 22:26

Колишньому народному депутату Семену Семенченку і двом його спільникам повідомили про підозру в теракті (ч.2 ст. 258 КК України) у справі про обстріл будівлі телеканалу 112 Україна в липні 2019 року.

Як повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, в липні 2019-го колишній нардеп організував обстріл будівлі з протитанкового гранатомета і підключив до цього двох учасників «підконтрольного йому збройного формування». Ексдепутат також організував передачу грошей на придбання транспорту та інших засобів, необхідних для злочину. Виконавці мали купити автомобіль, начинити вибухівкою і підірвати біля будівлі телеканалу в певний час, але зрештою вони змогли переконати Семенченка вистрілити по будівлі з протитанкового гранатомета.

В Офісі генпрокурора додали, що колишній народний депутат вже є підозрюваним у провадженні за фактом створення і керівництва воєнізованого збройного формування (ст. 260 КК України) та перебуває під вартою з кінця березня 2021-го. Йдеться про Семена Семенченка - це підтвердили в пресслужбі СБУ.

nv.ua

EXMO affiliate program