Хворий на Covid-19 глава МОЗ зіштовхнувся з проблемою при отриманні меддопомоги (Відео)

16 ноября 2020 г. в 15:40

Підписати угоду з сімейним лікарем хворому на коронавірус в самоізоляції в Україні наразі неможливо. Тому МОЗ терміново шукає шляхи вирішення цієї проблеми.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов сьогодні в ході ранкового брифінгу.

Як пояснив міністр, із цією проблемою він зіштовхнувся особисто, захворівши на Covid-19. Із сімейним лікарем раніше укладеної декларації він не мав.

“В цьому не було потреби до Covidу”, – сказав міністр.

За нормативними документами МОЗ, лікування хворих на коронавірус амбулаторно проводять сімейні лікарі, вони ж направляють на тест на Covid-19 і визначають, чи потрібна госпіталізація. Без угоди з сімейним лікарем хворий на коронавірус глава МОЗ опинився поза системою надання медичної допомоги і телефонував на “гарячу лінію” МОЗ за порадою, як йому як хворому діяти.

“Я зателефонував на “гарячу лінію” МОЗ, щоб мені надали можливість підписати декларацію з сімейним лікарем або в інший спосіб надали мені медичну допомогу”, – сказав міністр.

Глава МОЗ зазначив, що медичну консультацію щодо лікування він отримав телефоном “гарячої лінії”, а от підписати декларацію зараз не зміг, оскільки немає механізмів, розроблених МОЗ для таких випадків.

“Необхідно якомога швидше знайти рішення, як підписувати онлайн декларації з сімейними лікарями”, – визнав на своєму досвіді пацієнта глава МОЗ.

Нагадаємо, про свій позитивний тест на коронавірус міністр охорони здоров’я України повідомив у суботу, 14 листопада. Він заявив, що іде на самоізоляцію і лікуватиметься вдома. Також Максим Степанов зазначив, що тепер як пацієнт із Covid-19 на своєму досвіді оцінить систему надання меддопомоги коронавірусним хворим, яку раніше оцінював як медик і глава МОЗ.

7days-ua.com

EXMO affiliate program