Хворий на коронавірус з Китаю поскаржився на лікування в Росії (відео)

2 февраля 2020 г. в 22:30

Громадянин Китаю Ван Юньбінь, якого госпіталізовували з підозрою на коронавірус в російській Читі, зв’язався з журналістами.

Звернення Юньбіня опублікувала “Чита.ру”, передає НАРОДНА ПРАВДА.

За словами чоловіка, це про нього та його сім’ю наразі пишуть усі російські ЗМІ. Інформацію йому представляють ще в меншому обсязі, ніж журналістам, але телефон не забрали. З його допомогою він і звернувся до ЗМІ.

«Я той китаєць з російських новин із Забайкальського краю, який нібито заражений. Я всього лише кашляю, більше нічого не турбує, лікарі не кажуть мені, що я заражений і не дають мені результати аналізів. Про те, що я, можливо, заражений – дізнався з новин “, – зазначив Юньбінь.

Чоловік вибачився перед усіма – за його словами, він не знав, що може заразитися. Проте, він сподівається на допомогу, а умов для реабілітації в російській клініці немає.

“Якщо я дійсно заражений, я хочу перед усіма вибачитися, мені, можливо, не варто було нікуди їхати, я лише взяв свою дитину і дружину і поїхав відпочивати в Китай. Я не знав, що можу заразитися. Попри результат, сподіваюся на допомогу, бо моя дитина температурить і у неї пронос – з китайських новин я зрозумів, що це дуже небезпечно, але умов в лікарні, в якій ми знаходимося, недостатньо для нашої реабілітації “, – зазначив він.

За словами Юньбіня, він не знає, чи можуть лікарі надати екстрену допомогу його дочці.

“Зараз кінець тижня і дуже багато лікарів не працюють, я опинився в такій ситуації, що не знаю, якщо моїй дитині буде потрібна екстрена допомога, чи зможуть лікарі своєчасно надати її. У Китаї в аналогічній ситуації лікар знаходиться протягом 24 годин біля пацієнта, оскільки самопочуття хворого може раптово погіршитися, до того ж може знадобитися необхідне обладнання, я сподіваюся, що моїй дитині зможуть допомогти. Моя дочка росіянка, їй всього лише 2 роки, вона зовсім маленька”, – розповідає він.

Китаєць розповів, що за тиждень в його сім’ї брали кров на аналізи 6 разів, але так і не дали жодних результатів.

Хворий на коронавірус з Китаю поскаржився на лікування в Росії

“По здоров’ю, мабуть, у нас немає жодних питань, у мене на руках маленька дитина, у неї вся ручка вже в слідах від уколів, хіба можна у маленької дитини брати стільки раз кров, без результатів аналізу ?! Ми хотіли б отримати результати аналізу, знати хворі ми чи ні, якщо раптом у нас є захворювання, моїй дитині потрібно терміново надати допомогу», – уклав він.

Юньбінь також записав відео з лікарні Чити, де можна бачити інтер’єр напівпустої палати з залізними ліжками без матраців.

EXMO affiliate program