"Хвороба омолодилася": лікар розповіла, чому молодь стала важче переносити коронавірус (відео)

15 октября 2020 г. в 13:14

За словами медика, на коронавірус хворіють люди різного віку, але переносять його в різній формі.

Молодь, яка раніше легше переносила коронавірус, сьогодні хворіє в більш важкій формі.

Про це розповіла головлікар столичної клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан, пише "Обозреватель".

Вона уточнила, що коронавірус легко переносять молоді люди з сильним імунітетом. У групі ризику, за її словами, знаходяться люди з супутніми хронічними захворюваннями в області кардіології, онкології, цукровим діабетом і ожирінням.

"Але мушу сказати, що останнім часом досить складно переносять хворобу і пацієнти більш молодого віку. Хвороба омолодилася", - сказала лікар.

Медик пояснює: захворювання вражає абсолютно всі вікові групи, проте хворіють люди по-різному.

"У молодих людей воно більш легке. Як би там не було, воно і залишається більш легким. Більшість реанімаційних хворих - це вікова група з супутніми захворюваннями", - розповіла Мостепан.

Причиною зростання важких хворих серед молоді лікар назвала несвоєчасне звернення до сімейного лікаря.

"Починають лікуватися вдома з Інтернетом, призначати самі собі нереальну антибактеріальну терапію, якісь ліки. Але я хочу, щоб всі зрозуміли: кожна таблетка має свою побічну дію. Кожне лікування має свої наслідки. І саме таких хворих ми сьогодні бачимо - самі лікуються вдома, а потім ми боремося не тільки з коронавірусною хворобою і з її ускладненнями, а ми ще боремося з ускладненнями, які вони придбали, приймаючи неконтрольовану терапію", - зазначила вона, закликавши всіх звертатися до лікаря при перших симптомах захворювання.

EXMO affiliate program