Ідентифіковано російського генерала, який керував спробою окупації Харківщини

21 мая 2023 г. в 19:20

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури ідентифіковано і заочно повідомлено про підозру генерал-лейтенанту, командувачу 11 армійського корпусу балтійського флоту західного військового округу міністерства оборони російської федерації (в/ч 25810) за фактом ведення агресивних воєнних дій.

За даними слідства, з початку березня до середини липня 2022 року підозрюваний керував агресивними діями окупаційного угруповання військ «Балаклія». Силами цього підрозділу були окуповані території Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів Харківської області.

Він виконував злочинні накази та розпорядження вищого політичного керівництва рф, зокрема командувача західним військовим округом зс рф, начальника генштабу зс рф та міністра оборони рф.

Російський генерал наказував бомбардувати населені пункти Харківщини, внаслідок чого гинули мирні українці, у тому числі діти.

Внаслідок вказівок підозрюваного піддавались обстрілам житлові будинки, цивільна та критична інфраструктура. Все заради того, щоб виконувати головне завдання свого керівництва – захопити Харківську область.

Також встановлено, що в зоні оперативної відповідальності генерала перебувало понад чотири тисячі військовослужбовців рф офіцерського, сержантського та рядового складу, серед яких майже 1200 військовослужбовці, відзначені російськими нагородами.

За ведення агресивних воєнних дій на території Харківської області підозрюваний у липні 2022 року указом президента рф отримав військове звання «генерал-лейтенант».

Дії російського генерала призвели до загибелі людей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості, заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення будівель, майна та інфраструктури.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

magnolia-tv.com

EXMO affiliate program