Імунітет до COVID-19 тримається довго, – австрійські вчені (відео)

19 февраля 2021 г. в 12:40

У людей, які перехворіли на коронавірус, імунітет проти нього зберігається протягом тривалого часу.

Це встановили вчені з Медичного університету Інсбрука (Австрія), повідомляє Euronews. Їхні висновки базувалися на спостереженні за жителями гірськолижного курорту Ішгль, який став одним із головних осередків пандемії в Європі.

Людей обстежили в квітні, а потім у листопаді. Через вісім місяців більшість із них залишалися несприйнятливими до коронавірусу.

"Ми використовували кілька різних процедур тестування на антитіла, щоб отримати максимально достовірні результати. З'ясувалося, що у 90% людей, які брали участь у першому дослідженні та які прийшли на повторне, антитіла зберігаються. Також ми виявили, що 70% респондентів, яких ми обстежили на клітинний імунітет, все ще мають клітинну активність", – сказав керівник дослідження Вегенер Борена.

З огляду на результати, вчені зробили висновок, що формування колективного імунітету й повернення людства до звичного формату життя може відбутися набагато швидше, ніж прогнозувалося. Однак для цього необхідне дотримання кількох найважливіших нюансів.

"Під час соціального дистанціювання, за деяких заходів, які не шкодять людині, та у разі вакцинації 40-50% населення, повернутися до в деякому роді нормального повсякденного життя реально. Якщо випадок Ішгля можна екстраполювати, застосовувати в більш широкому масштабі", – зазначила директорка Інституту вірусології в Медуніверситеті Інсбрука Доротея фон Лаєр.

За її словами, доказом цього є той факт, що в Ішглі друга хвиля пандемії була не такою потужною, як в інших регіонах Австрії.

https://news.obozrevatel.com

EXMO affiliate program