Іноземними легіонерами-розвідниками в Україні може керувати польський гангстер – розслідування

19 августа 2022 г. в 10:39

Легіонери закидають командиру підрозділу мародерство, крадіжки та зловживання владою.

Бійці Інтернаціонального легіону оборони України закидають одному з командирів чисельні зловживання, включно з погрозами, крадіжками, та примусом до мародерства. Журналісти виявили, що цей чоловік майже напевно є колишнім членом кримінального угруповання, якого в Польщі розшукують за шахрайство.

Військовий, схожий на колишнього члена одного з найвпливовіших польських мафіозних угруповань 90-х, Пйотр Капусцинський, нібито командує одним з підрозділів Легіону, попри заборону для іноземців обіймати керівні посади в армії, та зловживає цією владою, виявило розслідування The Kyiv Independent.

Капусцинський перебуває в розшуку в Польщі та є фігурантом кримінальних проваджень в Україні.

В Легіоні Капусцинського знають, як Сашу Кучинського. Він використовує це імʼя, представляється полковником та носить відповідні погони попри заборону українського законодавства іноземцям-військовим мати звання вище сержанта.

Легіонери закидають Кучинському мародерство, крадіжки особистої амуніції в солдатів, та злочинних наказах рушати в гарячі точки без належної підготовки та без інформації про дружні та ворожі позиції, що призводить до втрат військовослужбовців.

The Kyiv Independent провели інтервʼю з пʼятьма легіонерами, отримали фото та відео докази, понад 10 заяв військових про чисельні правопорушення, а також доповідь солдатів на 78 сторінок, в якому йдеться про глибинні проблеми в Легіоні.

Нагадаємо, Інтернаціональний легіон оборони на базі ЗСУ створили у перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну. Відразу бажання служити у ньому виявили кілька тисяч іноземців. До складу Легіону входять представники 55 країн з усіх континентів, найбільше серед бійців громадян США та Великої Британії. Усі вони згодом матимуть право на набуття громадянства України.

EXMO affiliate program