Іноземців грабували на побаченнях у київських ресторанах

24 сентября 2022 г. в 23:11

У Києві викрили організовану групу злочинців, що використовувала жінок.

Жінки заманювали іноземців на зустріч та змушували їх оплатити чек з сумою, яка значно більша за реальну вартість замовлення. У разі відмови члени групи погрожували потерпілим фізичною розправою, відбирали у них гроші та особисті речі. Тепер їм загрожує до п’ятнадцяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Столичні правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка грабувала та скоювала розбійні напади відносно іноземців. До складу угруповання входив організатор та шестеро спільників. Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління столичної поліції Вадим Коломієць розповів, що зловмисники підшукували своїх жертв в додатках для знайомств з числа іноземців, які прибули в Україну для навчання, туризму чи по роботі.

За інформацією поліції організатором був іноземець, 1986 року народження. Також до складу злочинної групи входило ще п’ятеро українців.

Усім порушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтею Кримінального кодексу України за грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою злочинною групою та статтею за розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного стану.

Відносно злочинної групи скеровано до суду обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження для розгляду справи. Їм загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

vechirniy.kyiv.ua

EXMO affiliate program