Інтерв’ю, за яке Зеленський звільнив генерала Кривоноса з РНБО (Відео)

15 января 2021 г. в 07:40

Генерал ЗСУ Сергій Кривонос на посаді заступника Секретаря РНБО України розкритикував план Президента України про загальну мобілізацію жінок і чоловіків у разі військового наступу Росії на Україну.

Про це Кривонос сказав журналісту видання “НВ”Антону Голобородьку в інтерв’ю, частина якого була опублікована вперше 25 грудня 2020 року.

Тоді бойовий генерал-майор ЗСУ Сергій Кривонос стверджував: оточення президента України переконує Володимира Зеленського, що у разі нового нападу Росії буде можлива масова мобілізація в Україні, тоді як на практиці робити це буде недоцільно.

“Розповідають президенту, що вони це спроможні. А ми, які це пройшли і бачили це в своїх реаліях, – ми розуміємо, що навіть якщо теоретично ми зможемо мобілізувати жінок і чоловіків – а чи навчені ці люди тримати зброю в руках? Ні”, – сказав 25 грудня Кривонос.

29 грудня Президент України підписав Указ, яким звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника Секретаря РНБО України.

Після цього звільнення “НВ“опублікувало повну версію інтерв’ю генерала ЗСУ Сергія Кривоноса з відео розмови з Кривоносом, яке оприлюднив на сторінці своєї програми “Є питання” журналіст-автор інтерв’ю Антон Голобородько.

“В повній версії інтерв’ю Сергій Кривонос розповідає про ще більш неприйнятні для Офісу президента речі – про те, як оточення Володимира Зеленського одночасно і саботує, і привласнює ідею створення системи територіальної оборони на зразок американської Нацгвардії і пояснює, чому наділені владою командувачі, які пересиділи війну в високих кабінетах, бояться ухвалити рішення видати зброю резервістам”, – написав Голобородько а анотації до повної відеоверсії інтерв’ю з Кривоносом.

7days-ua.com

EXMO affiliate program