"Істотну перемогу" ВСУ визнали на російському телебаченні (відео)

10 сентября 2022 г. в 23:00

Російське державне телебачення показало у п'ятницю інтерв'ю, в якому зізнається, що Київ здобув "істотну перемогу" після того, як українські війська блискавично прорвали лінію фронту, повідомляє Reuters.

Український наступ під Харковом став найшвидшим просуванням, про який повідомляли обидві сторони протягом кількох місяців, і однією з найбільших змін у темпі війни з того часу, як російські війська відмовилися від провального штурму столиці Києва у березні.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за останній тиждень війська "звільнили десятки населених пунктів" та відвоювали понад 1000 квадратних кілометрів території у Харківській області на сході та Херсоні на півдні.

Західні військові аналітики кажуть, що внаслідок цього поступу українці опинилися на відстані удару від головної залізниці, на яку розраховує Москва для підтримки своїх сил на сході України, і тисячі російських солдатів можуть виявитися відрізаними.

Після цілого дня відсутності відповідей на запитання, Міністерство оборони Росії опублікувало відео, на якому видно війська, що поспішають на посилення району.

"Сам факт прориву нашої оборони вже є суттєвою перемогою українських збройних сил", — цитує російське державне телебачення інтерв'ю голови окупаційної адміністрації Харківської області Віталія Гончева. Російське законодавство забороняє будь-які репортажі про конфлікт, які розходяться з офіційною інформацією.

Кремль відмовився коментувати інформацію про це та переадресував питання російським військовим.

Такі швидкі успіхи були нечувані з того часу, як у березні Росія відмовилася від наступу на Київ, перетворивши війну в основному на безперервну битву вздовж укріпленої траншеями лінії фронту.

epochtimes

EXMO affiliate program