Іван Федоров пояснив, що буде з тими пенсіонерами Мелітополя, які отримали російський паспорт (відео)

27 марта 2023 г. в 19:00

Сотні мелітопольців юрмляться в черзі перед пенсійним фондом, щоб оформити російську пенсію, розраховуючи отримати більше 10000 рублів на місяць.

Однак, більше грошей окупаційна влада обіцяє не просто так, а лише тим, хто оформить російський паспорт.

И дехто ведеться на ці хитрощі ворога.

Та, передчуваючи швидку деокупацію Мелітополя, дехто починає кусати лікті та вже ставе Мелітопольському міському голові Івану Федорову в прямому ефірі питання:

- А що ж буде з тими, хто не встиг оформити банківську картку в українському банку і, щоб не померти з голоду, отримав російський паспорт і оформив пенсію?

Той, хто ставив це запитання, явно лукавив. Адже на оформлення банківських карток був час. Але, навіть якщо припустити, що у пенсіонера були проблеми зі здоров'ям і він не зміг, справді, перевести пенсію з поштового відділення в банк, то російський паспорт отримувати зовсім не обов'язково для того, щоб окупаційна влада робила перерахування соцдопомоги в розмірі 10000 рублів. Її пенсіонери досі отримують за українським паспортом.

- Якщо ви отримали російський паспорт, то це протизаконно. Якщо паспорт потрібен для виїзду, то повідомляйте про це спецслужбам у чат-бот. Саме туди ви і пишете всі свої життєві обставини, які змусили вас отримувати рашистський паспорт. Але пам'ятайте, Мелітополь - місто маленьке. Уявляю, що зараз масово писатимуть, нібито їх змусили. Усі в нашому місті добре одне одного знають. І, якщо хтось із колаборантів захоче сказати, що хтось його змушував, а він не хотів, то цей варіант не пройде. Ні місцеву владу, ні спецслужби обдурити не вдасться, - відповів на запитання пенсіонера Іван Федоров.

До слова, з'ясовується, що ті пенсіонери, які вже пройшли "сім кіл пекла", вистоюючи в черзі на перерахунок пенсії, раптом, дізнаються, що їм тепер платитимуть навіть менше 10000 рублів. Одже, рашисти знов обдурили.

Про один із таких випадків уже розповів ображений на окупаційну владу мешканець Мелітополя. Після перерахунку розмір його пенсії становитиме 8400 рублів замість 10000.

Щодо чат-бота, куди варто повідомляти про примус окупаційної влади отримувати скоринку з двоголовою куркою, то з цього приводу є така інструкція:

Напишіть заяву до Служби безпеки України та Нацполіції:

Вкажіть, коли і за яких обставин стався примус.

Назвіть людей, які вас примушували.

Сфотографуйте заяву та надішліть у чат-бот Нацполіції @tribunal_ua_bot, на електронну пошту pg.npu@police.gov.ua або в чат-бот СБУ @SBUzp_bot

Обов'язково знищіть і паперову заяву, і фото в телефоні, і всі сліди спілкування після цього.

Збережіть український паспорт та/або зареєструйтеся в Дії. Після реєстрації застосунок можна видалити.

Тримайтеся! Деокупація близько, а до того головне завдання мешканців ТОТ вижити і вірити в перемогу України.

ria-m.tv

EXMO affiliate program