Я пишу йому листи. Знаю, що він не прочитає, але пишу, – дружина командира полку “Азов” (ВІДЕО)

16 июня 2022 г. в 20:00

Дружина командира полку “Азов”, Героя України, майора Національної гвардії Дениса Прокопенка, українська ілюстраторка Катерина Прокопенко 15 червня в ефірі каналу “1+1” розповіла, що востаннє її чоловік виходив на зв’язок три тижні тому.

Зараз вона не має уяви, де саме та в якому стані він перебуває, пише ПІК.

“Я сплю з думкою, що він десь чекає моєї допомоги. Я подумки з ним спілкуюся. Я пишу йому листи в Telegram. Знаю, що він їх не прочитає, бо поруч немає телефона, але пишу, начебто він їх читає. Пишу, як пройшов мій день, питаю, як пройшов його. І це мене заспокоює. Є відчуття, що він зі мною теж подумки спілкується”, – розповіла Катерина Прокопенко.

Днями Катерина опублікувала портрет чоловіка і написала:

«Буду боротися за тебе. Завжди. Твоя Кет».

На фото: 11 травня 2022 року Папа Римський Франциск зустрівся з дружинами двох українських офіцерів полку «Азов», які тоді перебували у Маріуполі.

Нагадаємо, що Катерина і Денис Прокопенки познайомилися у мережі у 2015 році. 27-річна Катерина молодша за чоловіка на три роки. Дітей у пари немає.

Завод “Азовсталь” був останнім об’єктом у Маріуполі, який утримували українські військові. Там були бійці Національної гвардії, зокрема полку “Азов”, співробітники СБУ, військовослужбовці ЗСУ, прикордонники та поліцейські. У бомбосховищах заводу до початку травня також були сотні цивільних.

Президент України Володимир Зеленський 6 червня заявив, що у полоні окупантів перебуває 2,5 тис. українських воїнів – захисників “Азовсталі”. За попередньою інформацією Катерини Прокопенко, їх тримають у в’язниці в Оленівці, також невелика група тяжкопоранених залишається в лікарні в Новоазовську. Наскільки їй відомо, до Росії нікого не вивезли.

EXMO affiliate program