Як 80 бійців ЗСУ захистили Київ від наступу кількох тисяч окупантів (ВІДЕО)

16 апреля 2022 г. в 09:30

Під час бойових дії на території Київської області 80 воїнів 72-ї окремої мехбригади ім. Чорних Запорожців зупинили наступ багатотисячного війська російських окупантів на Київ.

Історією подвигу наших захисників поділився Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Усі знають історію про 300 спартанців. У цій війні ми маємо приклади мужності та професійності, про які теж повинен знати світ. 80 воїнів 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців стримали багатотисячне угруповання російських військ, які намагалися через село Мощун прорватися до Києва», – напиав Залужний на своїй сторінці в Facebook.

Він також додав відеозапис, на якому боєць із позивним «Київ» розповів, як менш ніж сотня військових захистили столицю від кількох тисяч загарбників.

«Під селом було чоловік 500, а зверху їх там чи 3000, чи, може, далі 15 000 стояло. 80 чоловік 72 ОМБр утримали позиції на східному березі річки Ірпінь завдяки тому, що підірвали міст, і росіяни не могли переправити основні сили. Вони кидали понтони, які ми знищували», – розповів учасник битви.

Після цього ворожі війська «розсипалися» по лісу та перестрілювалися з нашими захисникам через річку. Однак подолати Ірпінь окупанти так і не змогли: воїни 72-ї ОМБр тримали оборону.

shotam.info

EXMO affiliate program