Як артилеристи ООС знищували цілі за допомогою аеророзвідки. ВІДЕО

18 мая 2020 г. в 02:22

На Донеччині на одному з полігонів поблизу Маріуполя, незважаючи на сильний вітер, артилеристи підрозділів операції Об’єднаних сил тренувалися знищувати цілі за допомогою аеророзвідки, а також вражати умовного противника на далекій відстані із закритих вогневих позицій.

Упродовж двох днів у районі відведення важкого озброєння згідно з рішенням командувача операції Об’єднаних сил відбулися інструкторсько-методичні заняття керівного складу ракетних військ і артилерії Об’єднаних сил. Мета занять — поліпшити навички пристрілювання та ураження цілей із мінометів та гармат різного калібру. Для цього військові застосовують новітні технології, повідомляє інформагентство АрміяInform.

«Ми всі є законодавцями артилерійської моди у своїх бригадах. Кожен має свій бойовий досвід, особливості ведення вогню, які перевірені на практиці», — каже керівник занять, начальник ракетних військ і артилерії Об’єднаних сил полковник Богдан Союшкін.

Начальники артилерії військових частин обмінялись бойовим досвідом та ознайомились із технічними цифровими новинками, призначеними для ефективнішого застосування артилерії в бою. Для занять на полігоні розгорнули декілька локацій.

На першій, на базі однієї з бригад зі складу оперативно-тактичного угруповання «Схід», офіцерам-артилеристам продемонстрували порядок ведення вогню із закритих вогневих позицій із застосуванням безпілотних літальних апаратів.

«Запорука вдалої артилерійської стрільби — точність наведення. Досить успішно її можна здійснювати за допомогою аеророзвідки, тобто, за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Вони здатні з повітря вирахувати координати ворожих цілей і передати їх на командно-спостережний пункт», — розповідає командир мінометного розрахунку гірсько-штурмової бригади Ігор.

За допомогою отриманих координат із квадрокоптера «Фантом», мінометники точно вираховують ворожі цілі і знищують умовну групу піхоти ворога.

«Наразі ми відпрацювали стрільбу із закритих вогневих позицій з міномета калібру 120 мм по умовному противнику. Орієнтування проводили безпосередньо з БПЛА. За результатами стрільби, враховуючи сильний вітер, коригування робили мінімальні. Міна лягла близько 10 метрів від групи противника. Відтак, завдання наш підрозділ виконав», — повідомив командир мінометного розрахунку.

На іншій локації свої навички демонструють гарматники. Із застосуванням новітньої артилерійської балістичної станції командири вираховують швидкість польоту снаряда і, попри сильний вітер, здійснюють влучний постріл. Увагу артилеристів акцентували й на застосуванні нових підходів (методики) визначення відхилення початкової швидкості снарядів через знос каналу ствола гармати. Під час навчань артилеристи вели стрільбу зі 152-мм гаубиці 2А65 «Мста-Б», 100-мм гармати МТ-12 «Рапіра» та міномета калібру 120 мм.

sprotyv.info

EXMO affiliate program