Як прикордонники на Донбасі готують до зими озброєння та техніку. ВІДЕО

27 сентября 2020 г. в 10:20

Підтримання озброєння та техніки в постійній готовності до застосування – не тільки запорука надійної охорони державного рубежу, а й збереження життя та здоров’я, оскільки під час бойових дій на Донбасі військова техніка неодноразова ставала надійним щитом від збройної агресії противника. Вона не тільки захищала військовослужбовців від ворожих куль російських окупантів, а й оберігала мирне населення України, допомагаючи в евакуації з районів ведення активних бойових дій. Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби України.

Тому військовослужбовці Луганського прикордонного загону, що виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, приділяють особливу увагу заходам із переведення озброєння та техніки на режим експлуатації в осінньо-зимовий період.

Оскільки попереду щоденна експлуатація прикордонної техніки в умовах низьких температур, водії повинні переконатися у справності всіх вузлів та механізмів.

На території військових містечок та в парках створені спеціальні пости, де проводяться відновлювальні та профілактичні роботи.

Кожного дня, після завершення робіт, уся техніка та озброєння, що підлягала обслуговуванню, приводиться у боєздатний стан, підкреслюють у прес-службі відомства, зазначаючи, що Державна прикордонна служба має достатню озброєність для забезпечення надійного захисту державних рубежів.

Цикл робіт із сезонного обслуговування триватиме аж до листопада.

EXMO affiliate program