Як Росія готує бійців до війни: відео допиту полоненого окупанта (відео)

27 мая 2023 г. в 18:30

Російський окупант із ПВК "Ветерани", який потрапив у полон на Бахмутському напрямку, розповів про організацію ворога. За його словами, солдати навіть не знали, де їх викинули, адже це зробили вночі.

Відео з розмовою окупанта опублікував командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський.

Про що розповів полонений окупант

Рядовий із ПВК "Ветерани" із Забайкальського краю РФ. Він має судимості за викрадення людини і крадіжку майна. Окупант мобілізувався через військкомат, адже йому пообіцяли, що знімуть судимості. До того ж рядовому сказали, що у зону бойових дій він не потрапить.

Полонений підписував контракт 3 травня. Вже тоді він був на території України. В контракті було прописано 220 тисяч рублів на місяць, а у випадку загибелі 5 млн.

Російський військовий розповів, що відчував, коли перебував на передовій.

"Страх, постійно вибухає, тільки чуєш, як осколки над головою, дерева падають. Ні вилізти, ні голову висунути. Ми і по нужді ходили у цій ямі, бо було страшно вилізти", — розповів окупант.

За його словами, солдатів закинули в невідоме місце. У них не було жетонів та розпізнавальних знаків. Полонений каже, що бійці із ПВК "Ветерани" фактично ніде не числяться.

"Трупи бачив — розірвані обличчя, пів голови... Страшно. Надивився", — каже полонений.

Він розповів, що був нажаханий від розбитих будинків в Україні. Для нього стало шоком, як люди все кидали і тікали від війни.

Окупант також розповів, чи вчать солдатів РФ користуватися зброєю.

"Раз вивезли нас, я вистріляв ріжок, більше ніяких навчань не було. Це єдиний раз у своєму житті я тримав у руках автомат. Більше я не стріляв жодного разу. На наступний день нас зібрали і привезли уже на війну. Закинули нас, а далі постійні бомбардування, стрільба, поки військові України не підійшли до нас і ми здалися. І все, нас забрали і врятували. А так ми сиділи дві доби без їжі, і води. Боялися вилізти, зі всіх боків стріляли", — каже полонений.

novyny.live

EXMO affiliate program