Як точно не пропустити у пацієнта коронавірус - відомий інфекціоніст (відео)

26 октября 2020 г. в 09:30

Євген Дубровський назвав найефективніший спосіб діагностики коронавірусу.

Коронавірус в Україні ввійшов у раж: станом на 25 жовтня, в країні офіційно зареєстрували 343 498 випадків зараження коронавірусом, у тому числі 6088 нових випадків за добу.

Про те, як не пропустити у пацієнта діагноз Covid-19, пояснив відомий український лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський у Facebook. Адже неправильна діагностика тягне за собою неправильне лікування, а також змушує пацієнта пачками пити непотрібні йому антибіотики.

За його словами, діагностувати коронавірус краще за допомогою комп'ютерної томографії (КТ), а не за допомогою рентгенографії. Хоча останній метод більш популярний у нинішніх лікарів.

Втім, цьому є пояснення: КТ рекомендується робити не раніше, ніж через 1,5-2 місяці після зараження – коли з легких йде рідина. Тому лікарі і використовують рентген.

А ось антибіотики призначатися повинні лише при бактеріальних ускладненнях – важко хворим людям, як правило, із супутньою патологією.

"Антибіотик ми призначаємо, коли бачимо бактеріальне ускладнення. По-іншому, без показань, антибіотики завдають шкоди. Отруюють організм, заважають правильній роботі імунітету, сприяють появі страшних антибіотикорезистентних мікроорганізмів. Антибіотики чудово працюють, коли бактерії чутливі до них. Щоб антибіотик працював, не можна зловживати призначеннями і приймати ці препарати з перших днів вірусної хвороби", – уточнив Дубровський.

EXMO affiliate program