Як українські бійці перетворюють техніку окупантів на мотлох: з’явилось потужне відео

16 февраля 2019 г. в 15:37

В навчальному центрі Сухопутніх військ ЗСУ “Десна” випробували українську іновацію для протидії БПЛА – спеціальний радіокомплекс повністю української розробки та виробництва.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, відповідне відео опублікували в Youtube-каналі навчального центру “Десна”.

“В нашому навчальному центрі теж активно слідкують за новинками військових технологій. Останнім часом почастішали випадки використання ворожими силами безпілотних літальних апаратів. Тож Збройні Сили України, аби запобігти стеженню за режимними об‘єктами та позиціями наших армійців, активно вивчають методи протидії БПЛА. Один з них – спеціальний радіокомплекс української розробки та виробництва”, – розповіли у відео.

Радіокомплекс блокує всі типи дронів на дистанціях до 1200 метрів включно, перекриваючи канали телеметрії, GPS-навігації і управління.

Комплекс боротьби з БПЛА виконаний в двох варіантах – мобільний і стаціонарний. Перший виконаний у формі стрілецької рушниці. Для його застосування не потрібна “снайперська точність”, досить націлитися в напрямку безпілотника.

Потрапляючи в поле дії радіокомплексу, безпілотники втрачають зв’язок з пультом управління і можуть бути примусово приземлені – виконувати команди з боку противника вони більше не можуть.

EXMO affiliate program