Як виглядає зараз Ухань, епіцентр нового коронавірусу (ВІДЕО)

7 февраля 2020 г. в 19:38

Видання The New York Times продемонструвало моторошні кадри з китайського міста Ухань, закритого на карантин з 23 січня.

Українка Юлія Азарова, що зараз знаходиться в Ухані, розповіла виданню Новое время про те, що відбувається в місті, - передає Хмарочос.

Дівчина каже, що зараз у місті майже немає людей, тому, відповідно, немає й паніки. Але щойно з’явилися перші повідомлення про епідемію, жителі Уханя почали масово скуповувати продукти в магазинах.

Також по всій країні не працюють навчальні заклади — від садочків до університетів, оскільки всюди продовжили канікули.

Видання Reuters повідомляє, що, за даними експертів, спалах епедемії нового коронавірусу ще не досяг свого піку.

«Ми все ще знаходимось посередині інтенсивного спалаху епідемії», — повідомляє Майк Райан, експерт ВООЗ із надзвичайних ситуацій.

ВООЗ щодня публікують звіти щодо кількості уражених та померлих від захворювання, спричиненого новим коронавірусом 2019-nCoV.

За останніми даними, станом на 6 лютого, підтверджена кількість захворілих сягнула 28 276 людей (3722 за останню добу), 564 людини померло (73 за останню добу).

Низка видань також повідомила, що 7 лютого від ураження коронавірусом помер лікар Лі Веньлян, який першим сповіщав про можливість глобальної епідемії. Китайське видання Global Times називає Веньляна одним із восьми «викривачів», що намагалися попередити інших медиків про спалах коронавірусу — і натомість отримали догану від місцевої поліції.

Цей лікар першим помітив схожість нинішньої епідемії зі спалахом захворювання SARS у 2002-2003 роках. Але ще на початку епідемії, у грудні 2019 року, вже діяло жорстке розпорядження від влади: «Будь-яким організаціям чи особам заборонено без дозволу публікувати інформацію про лікування».

30 грудня Лі Веньлян повідомив своїх колишніх одногрупників з медичної школи про те, що в його лікарні знаходяться 7 пацієнтів, у яких діагностували SARS-подібну інфекцію та помістили на карантин. Це повідомлення набуло розголосу в мережі, а Веньляна викликали до поліції, але за годину відпустили.

Після цього він повернувся до роботи й лікував людей з іще недіагностованим коронавірусом. 10 січня схожі симптоми з’явилися у самого Веньляна: кашель, а згодом лихоманка. За два дні його госпіталізували. Ураження коронавірусом підтвердили 1 лютого.

texty.org.ua

EXMO affiliate program