«Якщо хтось знайде — заселяйтесь». Лукашенко заперечує інформацію про свій палац (Відео)

6 марта 2021 г. в 10:20

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заперечує, що має «палац».

В середині лютого Радіо Свобода опублікувало розслідування про те, що Лукашенко має сім великих резиденцій і автопарк з елітними автомобілями.

Як повідомляє БелТА, 5 березня диктатор назвав своїм єдиним палацом «7x8 будиночок, де виріс з матір'ю».

«Оце мій палац. Все інше належить державі. Чверть століття президентом працюю, і якби десь якісь мільярди, як вони кажуть, або палаци, були, мене б вже пошматували наліво-направо. Тому якщо хтось знайде палац Лукашенка, відразу ж заселяйтесь», — стверджує он.

За словами Лукашенка, «фейк» про його палац вигадали після виходу фільму-розслідування ФБК про палац президента РФ Володимира Путіна.

У Білорусі 9 серпня 2020 року пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти Олександра Лукашенка, що одноосібно керує країною 26 останніх років.

Після фальсифікації результатів виборів на користь Лукашенка в Білорусі почалися протести, які тривають понад шість місяців. Білоруси вимагають нових, чесних виборів і звільнення політв'язнів.

Багато протестувальників зазнали переслідувань, тисячі були затримані. Силовики застосовували проти учасників протестів світлошумові гранати, гумові кулі, водомети, жорстоко били їх. За словами Світлани Тіхановської, з початку протестів загинули щонайменше вісім людей.

nv.ua

EXMO affiliate program