Якщо я розкрию секретність справи Шеремета, зірву операцію – Зеленський

11 октября 2019 г. в 07:20

Президент Володимир Зеленський закликає почекати ще результату в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета, якого підірвали в центрі Києва три роки тому.

Джерело: спілкування президента з журналістами під час так званого "прес-марафону" в Києві

Деталі: Журналістка "Громадського телебачення" запитала, чому вже 2 роки справу засекречено і чим "незамінний" Арсен Аваков на посаді міністра внутрішніх справ.

Відповідь Зеленського: "Якщо я вам скажу, в чому секретність цієї справи, то я просто зараз зірву операцію. Я хочу, щоб ми закінчили цю справу".

Президент зазначив, що не займався цим питанням 2 роки, а питання про Авакова залишив без відповіді.

"Мені потрібен результат у цій справі. Я хочу так же, як ви, цього результату. Ми хочемо знати з вами деталі цієї справи, а саме головніше – ми хочемо знати вбивцю. Давайте почекаємо, коли все це закінчиться", – заявив він.

Зеленський уточнив: "Да, я знаю трішечки більше, але не настільки більше, як вам кажеться. Але як можна більше комунікувати з приводу Павла Шеремета, якщо я вам кажу: я знаю – треба трішечки почекати. Мені немає що вам більше сказати".

"Якщо не буде результату, то будемо змінювати керівництво (МВС)", – сказав президент, але терміни не назвав.

"Але дуже хочу вас попросити, що коли буде результат, ви тоді погодитеся, що я був правий, що вам не сказав про терміни", – додав Зеленський.

Голова держави наголосив: "Результат не мій – я просто допомагаю МВС, я просто допомагаю нашим громадянам отримати цей результат".

Цьому передувало: 23 липня, після третіх роковин від вбивства журналіста Павла Шеремета, президент Володимир Зеленський заслухав доповідь правоохоронців щодо розслідування, хто і за чиїм наказом підклав вибухівку під авто.

Тодішній голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що правоохоронці розглядають кілька версій вбивства Шеремета, зокрема, діяльність екстремістськи налаштованих груп.

Зеленський тоді заявив, що коли у справі Шеремета буде результат, громадськість побачить багато деталей, а також натякнув, що і в цій справі потрібен новий генпрокурор.

pravda.com.ua

EXMO affiliate program