Ярош заговорив про силове звільнення Донбасу: «Ми повинні йти до перемоги» (Відео)

22 февраля 2020 г. в 13:50

Якщо дипломатичний шлях звільнення Донбасу затягуватиметься, то Україна цілком здатна навіть зараз звільнити свої окуповані території військовим шляхом.

Про це заявив командувач Української добровольчої армії (УДА) екс-нардеп Дмитро Ярош в інтерв’ю програмі «Рандеву» на 5 каналі.

Звільнення окупованих територій, вважає Дмитро Ярош, є питанням розвитку державності і перемоги України на цьому шляху.

«Солдати, офіцери повинні йти до перемоги, а не до невідомо чого, коли ні війни, ні миру. Ми повинні звільнити наші території. Так, це може затягнутися у часі, це може бути різними способами, але ми повинні досягти цієї перемоги. Тому що у випадку її недосягнення ми отримаємо поразку всієї держави і наших майбутніх поколінь. Це буде, як часто буває в історії людства: країни, які не змогли перемогти, вони потім руйнувалися, приходили в занепад, зникали з лиця землі», — сказав Ярош.

Він наголосив, що розведення сил, яке відбулося на трьох ділянках фронту на Донбасі торік, — це виконання Мінських домовленостей, досягнутих раніше, і зараз це розведення військ, на думку Яроша, не є ознакою перемоги для України.

Командувач УДА не виключив, що звільнити Донбас Україна врешті зможе силовим шляхом і до цього вона готова вже зараз.

«Чому ні? Я більш ніж впевнений, що при належній системній діяльності всіх силових структур – ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки і так далі – ми здатні виконати поставлені завдання. Це раз. Друге, але це треба було поставити на перше місце, – це реалізація гасла: «Все для фронту, все для перемоги». Повинна бути мобілізація всіх матеріальних, моральних, духовних ресурсів у народу», — сказав Дмитро Ярош.

На його думку, для реалізації такого сценарію повернення Україною своїх окупованих територій потрібна лише політична воля керівництва країни.

«Я переконаний, що ми можемо перемогти, якщо ми все правильно поставимо, то, можливо, навіть не треба буде широкомасштабної операції, а все покроково буде зроблено і ми досягнемо того, що маємо досягнути», – наголосив Дмитро Ярош.

Більше — у повній версії інтерв’ю Дмитра Яроша програмі «Рандеву» на 5 каналі.

EXMO affiliate program