Кандидат на посаду прем’єр-міністра може стати для всіх сюрпризом, – Пензин (відео)

25 июля 2019 г. в 13:46

Ймовірно, серед озвучених кандидатів на пост прем’єр-міністра немає людини, яку справді подасть Зеленський. Представники «Слуги народу» часто закидують певні дискусійні теми в громадянське суспільство, очікуючи, як експертне середовище зреагує на той чи інший меседж.

Таку думку на телеканалі ZIK висловив експерт Українського економічного дискусійного клубу Олег Пензин.

Коментуючи кандидатуру Владислава Рашкована на майбутнього прем’єр-міністра, він наголосив: під критерії, висловлені Зеленським, підпадає досить багато людей.

«Зараз найбільша інтрига є щодо кандидатури, яка буде подана на прем’єр-міністра. Можливо, серед тих, кого називають, і немає цієї людини. Мабуть, ми дізнаємось про це прізвище вже безпосередньо тоді, коли буде офіційно затверджена більшість та сформовані керівні органи Верховної Ради», – зазначив Пензин.

Він підкреслив: вважає, що кандидат на посаду прем’єра може стати абсолютним сюрпризом.

«Тай взагалі, все, що останні півроку відбувається в Україні – абсолютний сюрприз. Тому я думаю, що сюрпризної кандидатури прем’єр-міністра ми навіть не здивуємось», – вважає експерт.

Водночас критерії до відбору прем’єра, які озвучив Зеленський – своєрідне звернення до тих, хто відчував себе майбутнім главою уряду.

«Називаючи конкретні кваліфікаційні вимоги, Зеленський чітко дав зрозуміти не хто може бути прем’єром, а хто якраз не може. Йшлося, в першу чергу, про лідера достатньо великої політичної сили – «Батьківщини» – Юлію Володимирівну Тимошенко», – наголосив Пензин.

До того ж, ймовірно, це обрізало і прем’єрська амбіції Святослава Вакарчука. Хоча й сумнівно, що лідер «Голосу» міг би бути номінованим на Главу уряду.

Окрім того, він прокоментував і появу інформація про Вадислава Рашкована як майбутнього прем’єр-міністра.

«Взагалі, в традиції «Слуги народу» – періодично закидувати якісь дискусійні питання в громадянське суспільство, очікуючи, як експертне середовище зреагує на той чи інший меседж», – зауважив експерт дискусійного клубу.

Тож, на його думку, у випадку з Рашкованом також відбувається певне намагання прозондувати думку експертів.

«Від жодної із перших осіб ми не почули цього прізвища. Тим не менше, воно достатньо активно обговорюється. Інакше, ніж цілеспрямований викид інформації для аналізу загальних підходів громадянського суспільства до цієї кандидатури я прийняти не можу. Тим більше,абсолютно впевнений, сумнівно, що почуємо цю кандидатуру вустах президента тоді, коли він буде подавати у ВР прізвище на посаду майбутнього прем’єр-міністра», – підкреслив Олег Пензин.

EXMO affiliate program