“Кара з небес”: прикордонники показали роботу дрона-бомбардувальника проти ЗС РФ (відео)

5 апреля 2023 г. в 08:00

Українці перетворили цивільні квадрокоптери DJI Mavic на небезпечну зброю, прикріпивши систему скидання гранат.

Українські прикордонники успішно використовують комерційні дрони-квадрокоптери для бомбардування позицій армії Росії. Державна прикордонна служба показала роботу одного з операторів у відеоролику, опублікованому у .

Прикордонник із позивним “Кукурудза” спочатку підготував дрон DJI Mavic до бойового вильоту, прикріпивши до системи скидання ручну гранату. БПЛА встановили на імпровізовану платформу з чотирьох цеглин, звідки він і злетів, підкоряючись командам військового з пультом радіоуправління.

“Кукурудза” спрямував квадрокоптер у бік росіян, а виявивши відповідну позицію, завис над окопом біля дороги, прикритим гілками. У потрібний момент оператор увімкнув ліхтарик, який активував світлочутливий датчик системи скидання — граната полетіла вниз і вибухнула, приземлившись на навіс російського укриття. Судячи з ролика, прикордонники запустили кілька дронів, і кожен із них завдав удару по своїй цілі.

“Прикордонник на псевдо “Кукурудза” робить попкорн з окупантів. Вмикає, під‘єднує вибухівку та піднімає в повітря — боєць готує дрон до роботи “скидами”. Далі БПЛА опускає на голови окупантів вибухову “кару з небес””, — описала роботу оператора пресслужба ДПСУ.

newsyou.info

EXMO affiliate program